Trafik Kazası Sonrası Ölüm ve Tazminat

ABONE OL
Trafik Kazası Sonrası Ölüm ve Tazminat

Türkiye’de her yıl milyonlarca trafik kazası gerçekleşiyor. Bu kazaların bazıları ölümle sonuçlanırken bazıları maddi hasarla bazıları ise hasarsız sonuçlanabiliyor. Kaza ne şekilde olursa olsun kaza sonucunda bir zarar söz konusu olmuşsa bu durumda haklı olan tarafın izlemesi gereken birtakım yollar vardır. Ancak bu yollara gelmeden önce haklı ile haksızın mutlaka birbirinden ayrılması gerekir ve bu da ancak kaza tespit tutanağı sayesinde mümkün olur.

Kaza Tespit Tutanağı Nedir?

Kaza tespit tutanağı kaza sonrasında sürücü ve karşı sürücü arasında kazanın oluşunun belgelenmesi amacıyla hazırlanmış olan bir tutanaktır. Bu tutanakta her iki sürücü de kendi gözünden kazayı anlatır ve buna göre sigorta firması inceleme neticesinde haklı ile haksız arasında ayrım yapar. Eğer kaza maddi olarak sonuçlanmışsa bu durumda iki sürücünün kaza tespit tutanağını olay yerinde tutması yeterlidir. Yani olayların daha da hızlanması için polis çağrılması gerekmez. Ancak olayda yaralı ya da ölüm söz konusuysa bu durumda mutlaka kazanın olduğu yerde görevli olan kolluk kuvvetlerine haber verilmelidir. En kısa zaman içerisinde gelen ekipler tutanağı tutar ve bilirkişiye yönlendirir. Bunlar kaza sonrasında yapılması gereken süreçtir. Ancak kaza neticesinde ölüm meydana gelmişse bu durumda işler biraz daha değişik süreç alabilir. Çünkü böyle durumda bu kez manevi tazminat davası da işin içine girecektir.

Trafik Kazası Tazminatı Nedir?

Kaza sonrasında mağduriyet oluşması durumunda mağdur olan sürücü maddi tazminat davası açabilir. Eğer hayatını kaybeden şoför ise bu durumda yakınları bu davayı açabilirler. Bu davaya hukuki olarak destekten yoksun kalma tazminatı da denilebilir. 

Trafik Kazası Tazminatı Tutarları

Trafik kazası tazminatı hesaplaması yapılırken aynı anda birçok konu değerlendirilmesi gerekir. Eğer sürücü hayatını kaybetmişse bu durumda yaşı, aylık olan kazancı, bakmakla sorumlu olduğu kişiler, gibi faktörler göz önünde bulundurulur ve kişinin öngörülen yaşam süresi de dikkate alınarak tazminat tutarı belirlenir. Eğer ki kazada hayatını kaybeden kişi yetişkin değil bir çocuk ise bu durumda çocuğun ileride aileye sağlayacağı maddi manevi katkılarda göz önünde bulundurulur.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.02.2021

Jant Düzeltme Nedir

15.01.2021

Dizel Motor Performansını Artırmanın Yolları

12.01.2022

Amortisör Takozu Arızası Belirtileri Nelerdir

10.02.2021

Otomatik Şanzımana Bakım Yaptırmak Gerekiyor mu