Trafik Kazası Sonrası Ne Yapılmalı

ABONE OL
Trafik Kazası Sonrası Ne Yapılmalı

Kaza her insanın başına beklenmedik zamanlarda gelen sıkıntılı bir durumdur. Bir anlık yaşayacağınız bir dikkatsizlik bile hayatınızın bundan sonraki dönemini etkileyecektir. Bunun için yaşanılacak bir trafik kazasına karşı her zaman hazırlıklı olmalı ve aracınızda ilk yardım çantanızı hazır bulundurmalısınız.

Trafik kazası öncesinde ve sonrasında ilk dikkat edilmesi gereken şey, soğukkanlılığın korunmasıdır. Stres, heyecan, korku ve endişe sizin hata yapmanıza neden olabilir. Yaptığınız hata ise hem sizin hem de sevdiklerinizin canına mal olabilir. Bunun için trafikte yaşayacağınız maddi veya yaralanmalı kaza sonrasında ne yapmanız gerektiğini bilmeniz çok önemlidir.

Kaza Yaşandığında İlk Yapılması Gerekenler Neler?

Kaza sıkıntı verici olsa da doğal bir süreçtir. Bu bilinçle hareket ettiğinizde sakinliğinizi koruyabilirsiniz. Can ve mal kaybının artmaması için gerekli kontrolleri yaparak önlemleri almanız gerekiyor. Kazanın nerede gerçekleştiği ve kazaya karışan diğer tarafta ölü veya yaralı olup olmadığına bakmalısınız. Eğer kazada ölü veya yaralı varsa önce 112’yi sonrasında 154’ü aramanız gerekiyor.

Kaza sonrasında tehlikenin büyüklüğünün ne olduğundan emin olmanız gerekiyor. Bazı kazalarda otomobilin teknik aksamlarına zarar geldiği için gaz veya yakıt sızıntısı yaşanabiliyor. Böyle bir durumun olup olmadığından emin olun. Eğer bir risk görmüşseniz 110 itfaiyeyi arayarak müdahale etmelerini sağlayın. Meydana gelen kaza çok büyük değilse bu durumda aracı trafiği engellememek için kenara alabilirsiniz. Bu sayede hem başka araçları tehlikeye atmamış hem de trafiği tıkamamış olursunuz. Kaza iki sürücü arasında gerçekleşmişse anlaşmaya varmak çok önemlidir. Kendi aranızda tutacağınız kaza tespit tutanağı sayesinde işlerinizi çok daha hızlandırabilirsiniz.

Maddi Hasarlı Trafik Kazası Durumunda Ne Yapmalısınız?

Maddi hasarlı kazalarda can kaybı olmadığından yalnızca araçtaki sorunlar ön plandadır. Bunun için önce güvenlik önlemlerini alıp sonrasında diğer sürücü ile aranızda görüşme yapıp kazanın kritiğini yapabilirsiniz. Suçlu ya da suçsuz olan taraf kendini biliyorsa işler biraz daha basitleşecektir. Ancak suçunu kabul etmeyen bir sürücü varsa bu durumda doğru çözüm trafik polisini çağırmak olmalıdır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkındaki bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.03.2020

Scania Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

18.10.2021

İlk Arabanızı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

18.08.2022

Araç Fiyatı Nasıl Öğrenilir, Arabam Kaç Para Eder

11.01.2021

Oto Koltuk Döşeme Tamiri Nasıl Yapılır