Trafik Kazası Nedeniyle Karayollarına Dava Açılabilir mi

ABONE OL
Trafik Kazası Nedeniyle Karayollarına Dava Açılabilir mi

Trafik kazası sürücü kaynaklı olduğu gibi araç ve yol kaynaklı da olabilir. Örneğin tüm yollarda uyarıcı levhaların olması ve önleyici tedbirlerin alınmış olması gerekir. Karayolları yol yapımında gerekli olan özeni göstermeli, bakım ve onarım gibi durumlarda ise hukuki yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekir. Eğer bu yükümlülükler yerine getirilmemişse bu durumda oluşabilecek zararın tazmini için dava açılabilir

Kaza Sonrası Kaza Tespit Tutanağı Önemli

Olası bir kaza sonrasında kaza tespit tutanağı hazırlanırken dikkatli ve özenli olması gerekir. Mümkünse kazanın olduğu yer ve çevresi fotoğraflanmalıdır. Genelde kaza sonrasında mağdur olan kişiler stres, heyecan ve korku yaşadıklarından dolayı hukuki sonuçları olabilecek birçok şeyi düşünememektedir. Dolayısıyla böyle bir durumda trafik polisinin çağırılarak olay yeriyle ilgili rapor düzenlemesini sağlamak oldukça önemlidir. Bazen kaza tek taraflı olarak sürücünün hakimiyetini kaybetmesiyle meydana gelebiliyor ve bu tip bir kaza da yoldan kaynaklanan kusur söz konusu olabiliyor. Eğer bu şekilde bir kaza meydana gelmişse bu durumda Karayollarına dava açılabilir.

Davadaki gerekçe ise yol yapım esnasında mühendislik hatasının olması, yolda gerekli olan uyarıcı levhaların bulunmaması, yolun temizlenmemiş olması gibi durumlar söz konusu olabilir.

Karayollarına Karşı Tazminat Davası

Trafik kazası sonucunda karayollarına karşı bir tazminat davası açılması gerekiyorsa kusur tespiti ve delilerin zamanında ve dikkatli bir şekilde toplanabilmesi çok önemlidir. Yani aslında yukarıda bahsettiğimiz gibi kazanın meydana geldiği anda olay yeri ve çevresinin olabildiğince çok ve net birşekilde fotoğraflanması gerekir.

Trafik kazası sonrasında o an sağlıklı düşünemiyor olsanız bile daha sonrasında olay yerinin fotoğraflanması ya da videoya çekilmiş olması sizin daha mantıklı ve sağlıklı kafayla düşünmeniz esnasında size yardımcı olabilecektir.

Sonuç olarak toparlayacak olursak kazaların tek nedeni sürücüden ve araçtan kaynaklı değildir. Bazı durumlarda yoldan kaynaklanan kazalarda olabilir. Dolayısıyla bu size dava açma hakkı verecektir. Ancak siz heyecanınıza yenilerek olay yerini fotoğraflamazsanız bu durumda farkında olmadan hak kaybına uğrayabilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.07.2021

Sovtaj Nedir, Sovtaj Bedeli Nasıl Hesaplanır

21.11.2022

Direksiyon Sınav Tarihleri 2023: Direksiyon Sınavı Ne Zaman

16.09.2020

Buji Nedir

29.03.2021

Korna Çalmak Yasak mı, Yasaksa Cezası Nedir