Trafik Fobisi Nedir

ABONE OL
Trafik Fobisi Nedir

İlk kez trafiğe çıkan ya da ehliyetini yeni almış olan sürücülerin en büyük korkusu trafiktir. Trafikte arkadan, yandan ve karşıdan gelen araçlar acemi bir sürücü için panik ve her zaman hata yapmaya hazır demektir. Bunun için trafikte araç kullanmadan önce gerekli tecrübenin kazanılmış olması ya da özel ders alınması gerekir.

Bir insanın trafikten korkması sadece acemilikle olmaz. Yaşanılan birtakım olaylar trafik fobisinin oluşmasına neden olabilir. Aşağıda bahsedeceğimiz bu hususlar trafik fobisini oluşturan durumlardır.

Daha Önce Kaza Geçirmiş

Kaza yapan bir sürücü ya da yayanın tekrar trafiğe çıkabilmesi kolay olmaz. Trafiğe çıktığında yaşadığı o korkunç an tekrar gözünde canlanacağı için direksiyona geçme isteği ortadan kalkar. Bu korku doğal bir süreç olabilir. Bazıları trafik kazası sonrasında bunu yaşarken bazıları yoluna bir şey yokmuş gibi devam edebilir.

Yalnız Araç Kullanmak

Trafikte yeni araç kullanmaya başlamışsanız mutlaka yanınızda birinin olmasını tercih etmelisiniz. Yanınızdaki kişinin araç kullanıyor olması ise size cesaretlendirecektir. Bunun için ilk kez ya da yeni yeni trafiğe çıkmaya başlamışsanız yanınızda araç kullanabilen biriyle yolculuk etmeniz mantıklı olacaktır.

Çok Fazla Pratik Yapmamak

Yeni araç kullanmaya başlayan birisinde trafik fobisi oluşması normal bir durumdur. Kaza ihtimali ya da olası sıkıştığı bir durumda destek alabileceği birinin olmaması panik yapmasına neden olacaktır. Çok fazla pratik yapmadan trafiğe çıkmak ister istemez sürücünün korkmasına neden olacaktır.

Bayan Olmak

Bayan olmak trafik fobisi oluşması için başlı başına bir nedendir. Bayanların narin ve kırılgan yapısı yoğun bir trafiğe girdiğinde panik yapmasına neden olabilir. Bunun için bayanların mümkün olduğu sürece korkularını yenene kadar trafikte yalnız olmamaları gerekir.

Aracı Tanımamak

İlk kez bir aracı kullanıyorsanız ister acemi olun isterseniz iyi bir şoför ister istemez heyecanlanabilirsiniz. Aracı tanımadığınızda temkinli hareket edeceğinizden bu duygu sizin korkmanıza neden olabilir.

Gece Araç Kullanmak

Gece araç kullanmak herkes için kolay değildir. Gece hareket halindeyken görüş mesafesinin daha dar olması acemi bir sürücünün korkmasına neden olabilir.

Ehliyet ve otomobiller hakkında teknik bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.01.2021

Otomobilin Yol Tutuşunu Etkileyen 6 Faktör

04.02.2021

EGR Valfi Tıkanırsa Ne Olur

02.03.2021

D Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir

08.09.2021

İlk Kez Ehliyet Alacaklar Ne Yapması Gerekiyor