Trafik Cezası E Devlete Ne Zaman Düşer

ABONE OL
Trafik Cezası E Devlete Ne Zaman Düşer

Trafik cezalarının nedeni trafik kurallarına uyulmamasıdır. Kurallar trafikte can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla konulmuştur bunun içinde her işaretin mutlaka bir anlamı vardır.

Trafik kuralına uymayan her sürücüye ceza kesilir. Ancak bazı durumlarda ceza yediğimizden emin olamayabiliyoruz. Örneğin radar, kırmızı ışık, hatalı sollama, emniyet kemeri takmama gibi farklı ihlaller ceza sebebidir ve biz fark etmeden ya da emin olmadan tarafımıza kesilebiliyor. Böyle bir durumda ise sürücülerin kendilerine ceza kesilip kesilmediğinden emin olması için sorgulama yaparak takip etmeleri gerekiyor. E-devlet veya GİB üzerinden sorgulama yapılarak adımıza herhangi bir ceza var mı yok mu öğrenebilmek mümkün.

Trafik Cezaları Anında Sisteme Düşer mi?

Herhangi bir ihlalden dolayı ceza yemiş ve aracınıza ceza kesilmişse bu anında sisteme düşmez. Bunun içinde zaman zaman kontrolünün yapılması şarttır. 

Trafik Cezaları İnternete Ne Zaman Düşer?

Kesilen bir trafik cezası e-devlet ya da internet sistemine yaklaşık olarak 3 iş günü içerisinde düşecektir. Bunun için kendinize ceza kesildiğinden şüpheleniyorsanız 3 gün sonrasında kontrol etmeniz yararlı olacaktır. Ancak 3 gün içinde kesin olarak diye bir şey olmadığından dolayı bu süreç yoğunluğa göre bazen birkaç gün daha uzayabiliyor. Bu nedenle siz 10 gün içerisinde sık sık kontrol etmeniz daha sağlıklı sonuç almanızı sağlayacaktır.

Kesilen Trafik Cezası Kaç Günde Gelir?

Adınıza ya da plakanıza kesilmiş olan bir trafik cezasının size gelişi internetten çok daha uzun sürecektir. Bunun için aslında cezanın size ne zaman geldiği değil tebliğ edildiği önemlidir. Çünkü cezalar tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ödenmesi durumunda % 25 indirimli olarak ödenebilir. Eğer trafik cezanız ehliyetinize yazılmışsa bu durumda zaten size tebliğ edilmiş olacağından dolayı elinizdeki makbuzla birlikte ödemenizi hemen gerçekleştirebilirsiniz. 

Ruhsata Yazılan Trafik Cezaları

Ruhsata yazılan trafik cezaları PTT aracılığı ile ruhsat alırken hangi adresi vermişseniz o adrese gönderilir. Doğal olarak elinize ulaşma sürecide PTT’ye ve sizin aynı adreste oturup oturmadığınıza bağlı olarak değişebilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ üzerinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.05.2021

Direksiyon Kutusu Arızası Nasıl Anlaşılır

05.07.2021

Ehliyet Dersleri Kaç Gün Sürüyor? 2022

02.08.2022

Otomobillerdeki Hayat Kurtaran Güvenlik Ekipmanları Nelerdir

11.01.2022

Çeşme Sürücü Kursları - Çeşme Ehliyet Kursları