Trafik Cezaları Siliniyor! 10 Bine Yakın Ehliyet İade Edilecek

ABONE OL
Trafik Cezaları Siliniyor - 10 Bine Yakın Ehliyet İade Edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında alınan kararları vatandaşlarla paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, trafik kurallarına uymadığı için ehliyetlerine el konulan sürücülerin belirli haller dışındaki trafik ceza puanlarının silindiğini ve ehliyet affı sürecinin kısa süre içerisinde başlayacağını belirtti.

Trafik ceza puanları sebebiyle ehliyetine el konan vatandaşlar, ehliyet affını merakla bekliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası, drift halleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ehliyet ceza puanlarının silindiğini belirtti.

Trafik ceza puanlarıyla ilgili Erdoğan, "Trafik ceza puanları konusunda bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ülkemizin karayolu altyapısı, bölünmüş yollar, köprüler ve tünellerle hızlı, konforlu ve güvenli yolculuğa uygun hale getirdik. Ölümlü trafik kazalarında neredeyse yarı yarıya azalma sağladık” diyerek bireysel ve ticari karayolu kullanımının arttığını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına, “Bireysel ve ticari karayolu kullanımının artması ehliyet ceza puanlarında ciddi yükselmelere sebep oldu. Yapacağımız düzenleme ile sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük gibi haller dışındaki ihlallerinden kaynaklanan ceza puanlarını siliyoruz. 2 buçuk milyon sürücümüzün ceza puanının silineceği, 10 bine yakın ehliyetin iade edileceği ehliyet affı sürecinin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde devam etti.

2023 Ehliyet Affı Kimleri Kapsıyor?

Ehliyet affı bekleyen birçok sürücü, Kabine Toplantısı ardından Cumhurbaşkanı’nın ehliyet affı müjdesi ile ehliyetlerini alarak yeniden araç kullanmaya başlamayı bekliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması sonrasında trafik ceza puanı sebebiyle ehliyetine el konan birçok vatandaş, sürücü belgelerini almayı bekliyor. Erdoğan, yaptığı açıklamada ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası, alkol ve uyuşturucu kullanımı, drift, aday sürücülük ceza puanları gibi belirli haller dışındaki durumlardan dolayı ceza puanı artan sürücülerin ceza puanlarının silindiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması ile belirli haller dışındaki trafik ceza puanları ile ehliyetine el konan sürücülerin sürücü belgelerinin yeniden dağıtılacağı konuşulmaktadır. Bu açıklamadan sonra 2 buçuk milyon sürücünün, ceza puanları silinirken, 2023 ehliyet affı ile 10 bine yakın sürücü ise ehliyetlerini alacakları günü bekliyor.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında haberleri almak için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.08.2020

Trafik Sigortası Cam Kırılmasını Karşılıyor mu

18.06.2021

Trafikten Men Cezası Nedir ve Neden Verilir

29.04.2022

BE Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, BE Sınıfı Ehliyet Nedir

20.05.2021

Yeni Ehliyet Nasıl Alınır