Trafiğe İlk Kez Çıkacaklara Uyarılar

ABONE OL
Trafiğe İlk Kez Çıkacaklara Uyarılar

Bir sürücü kursuna yazıldınız ve tüm eğitimlerinizi başarılı bir şekilde tamamlayarak ehliyetinizi aldınız. Peki, ehliyetinizi almış olmanız artık istediğiniz gibi araç kullanabileceğiniz anlamına gelecek mi? Elbette ki hayır. Çünkü otomobil kullanmak yalnızca ehliyet değil aynı zamanda tecrübe de gerektirir.

Ehliyet bir sürücünün yasal olarak trafikte araç kullanabilmesine imkan sağlayan bir belgedir. Ehliyete sahip olduğunuzda yeterliliğiniz onaylanmış ancak kendinizi yeterli hissedip hissetmediğiniz tamamen size kalmıştır. Eğer ilk kez trafiğe çıkacaksanız o zaman aşağıda bahsedeceğimiz hususlara dikkat etmeniz sizi iyi bir sürücü yapacaktır.

Dozu Kaçırmadan Kendinize Güvenin

Kazaların en büyük nedeni sürücünün kendisine çok fazla güvenmesidir. Hiçbir sürücü kaza yapacağını bilerek direksiyona geçmediği gibi geçtiğinde de kaza yapma ihtimalinin sıfır olduğunu düşünür. Eğer siz ilk kez trafiğe çıktığınızda tabiri yerindeyse cahil cehaleti şeklinde hareket ederseniz o zaman düşmek istemeyeceğiniz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Kendine güvenmek her zaman iyidir, ancak araç kullanırken kendinize güvenmeniz temkini elden bırakabileceğiniz anlamına gelmemelidir.

Dikey Park Problemi

Acemi bir sürücünün en çok zorlanacağı konuların başında dikey park problemi gelmektedir. Acemi bir sürücü dikey olarak aracını park etmesi gerekiyorsa aşağıdaki gibi hareket etmesi kolaylık sağlayacaktır.  Aracı park ederken önce öndeki aracın yanına tamponlarınızı paralel olacak şekilde yerleştirin. Pozisyonu aldıktan sonra direksiyonu tam sağ yapın ve geri geri gelmeye başlayın. Arakanızdaki aracın plakasını yan aynadan gördüğünüzde durun ve direksiyonu tekrar sola doğru çevirin.  Tekerlekler düz pozisyondayken geri geri gitmeye devam edin.

Virajlara Hızlı Girmemelisiniz?

Acemi sürücülerin en çok yaptığı hataların başında virajlara hızlı girmeleri gelmektedir. Viraja yaklaştığınızda hızınızı azaltın bu sayede aracın savrulmasını engeller direksiyon hakimiyetinizi kaybetmezsiniz.

Hangi Kornaya Kulak Vermeli?

Trafiğe ilk kez çıktınız ve zaten paniktesiniz bir de etrafınızdan sürekli korna sesleri geliyor. Tüm bunlar bir araya geldiğinde sizi korkutabilir, ancak hangi kornaları duyup hangisini duymamazlıktan gelmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Uzun uzun basılan kornolar genelde sinirlik karakterlerdir ve bunun nedeni sizin yaptığınız bir hata ya da yavaş gitmeniz olabilir. Onları düşünmek ve onlarla münakaşaya girmek size hiçbir şey kazandırmayacağı gibi canınızı sıkmaya da yeterli olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.02.2024

Hararet Yapan Araç Zarar Görür mü

03.01.2023

2023 ÖTV Engelli Muafiyetli Araç Üst Limiti ve Şartları Değişti

27.07.2021

P0001 Arıza Kodu Nedir ve Neden Olur

18.02.2021

Cam Rüzgarlığı Nedir