Topuklu Ayakkabı İle Araba Sürülür mü

ABONE OL
Topuklu Ayakkabı İle Araba Sürülür mü

Başlığın yanıtı teknik olarak doğru değildir. Ancak bazı sürücüler zorunlu nedenlerden dolayı topuklu ayakkabı ile araç kullanmak zorunda kalabiliyorlar.

Araç kullanırken giydiğiniz ayakkabının topuğu ne kadar yüksek olursa pedallara basmakta o kadar zorlaşmaya başlayacaktır. Bunun için sürüş esnasında kendinizi rahat hissetmezsiniz. Topuklu ayakkabıların yaşatabileceği en büyük sıkıntı ani reflekslerin azalmasıdır.

Sürüş sırasında yola ve trafiğe odaklanmak kadar pedallara da aynı şekilde odaklanmak gerekir.

Evet, sürüş esnasında topuklu ayakkabı giyilmemesi konusunda herhangi bir yasak bulunmuyor, ancak bir aracın kontrolü tam olarak elde edilmek isteniyorsa sürüş konforunun mutlaka sağlanmış olması gerekir.

Profesyonel sürücüler ve ileri sürüş eğitmenlerinin tamamı araç kullanırken topuklu olmayan ayakkabılar tercih edilmesi konusunda tavsiyelerde bulunuyorlar. 

Düz Taban Ayakkabı ile Araç Kullanmak

Yukarıda topuklu ayakkabıların olumsuz yönlerinden bahsettik. Peki, topuksuz ayakkabı tavsiye edilmesinin amacı nedir?

Topuksuz yani düztabanlı ayakkabılar ayakla bir bütün içerisinde olur ve doğal olarak ayaklar ayakkabı içerisinde rahat hareket eder. Pedallar arasında geçiş yaparken topuk olmadığından dolayı paspasa takılma gibi bir durum söz konusu değildir.

Kazalar aniden gelişir ve doğal olarak reflekslerinizin de çok hızlı çalışıyor olması gerekir. Topuklu ayakkabıda ayak bileğiniz gergin olacağından dolayı sinirler istenildiği şekilde hızlı hareket edemez. Düztaban ayakkabılarda ise hem topuğunuzu hem de ayakucunuzu kullanabilirsiniz.

İnce Topuklu Ayakkabı İle Araç Kullanmak

İnce topuklu ayakkabıların araç kullanırken en büyük sıkıntısı paspasa saplanıyor olmasıdır. Doğal olarak dengesiz bir sürüşe neden olan bu tür ayakkabılar bir sürücü için uygun olmadığı gibi tehlikelidir.

Sonuç olarak şöyle toparlayabiliriz. Eğer mutlaka topuklu bir ayakkabı ya da botla ayakkabı kullanılması gerekiyorsa kesinlikle sürüş için uygun bir ayakkabı modelinin de araçta bulundurulması gerekir. Bu sayede araç kullanırken daha rahat bir ayakkabı giyilerek araçtan inerken tekrar topuklu ayakkabı ya da bota geçiş yapılabilir.

Trafiğin yoğun olduğu yerlerde ve gün içerisinde sürekli araç kullanılması gerekiyorsa topuklu ayakkabı en son tercih olmalıdır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.06.2021

Elektrikli Turbo Nedir? Nasıl Çalışır

02.06.2020

SRC Belgesi Nedir - SRC Belgesi Alma Şartları

25.04.2022

A2 Ehliyet Nedir, Nasıl Alınır, Hangi Araçları Kullanır

12.10.2022

Araç Periyodik Bakım Neleri Kapsar