Tokat Sürücü ve Ehliyet Kursları

ABONE OL
Tokat Sürücü ve Ehliyet Kursları

Yeşilırmak’ın bereketli toprakları üzerine konumlandırılmış olan Tokat, Anadolu’nun çeşitli uygarlık ve devletlerine ev sahipliği yapmıştır. Yaklaşık olarak 6 bin yılın üzerinde ticaret ve kültür konusunda önemli bir merkez olmuş olan Tokat, tarihi ve doğal güzellikleri bakımından Karadeniz’in görülmesi gereken yerlerindendir.

Tokat Tarihi

Tokat’ın tarihi M.Ö. 5500’lü yıllara kadar uzanır. Bu zamana kadar 14 devlete ve 5 beyliği ev sahipliği yapmış olan şehir, Karadeniz ve İç Anadolu arasında köprü vaziyeti yapar. Tarihte Hitit, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi büyük devletlerin hükümdarlığına girmiş ve o zamandan bugüne kadarda bu imparatorlukların izlerini taşımayı başarmıştır. 

Tokat Kalesi

Tokat ziyaretinde ilk göreceğiniz yer Tokat Kalesi olacaktır. Gaziosmanpaşa Bulvarına çıktığınızda göreceğiniz Kalenin yapım zamanı 5. YY’a kadar gidiyor. Kale içerisindeki restorasyon çalışmalarından dolayı şu an kapalı olan kalede geçmişi yakından tanıyabilmeniz için bir müze bulunuyor. Kale’nin dış duvarları tarihe yenik duşmuş olsa da iç duvarlar halen kendini korumayı başarabilmiş. 

Tokat Müzesi

Tokat müzesine geldiğinizde Anadolu ve Osmanlı zamanlarına ait kalıntıları görebilirsiniz. Tokat müzesi içinde Kalkolitik Çağ’dan, Bronz Çağ’a ait birçok koleksiyonu bulmak mümkündür. 

Taşhan

Taşhan, Anadolu’nun en büyük hanlarından biri. 1600’lü yıllarda inşa edilmiş han, Osmanlı eseridir. Han içerisinde eskiden kervansaraylar bulunuyordu. Bugün ise restore edilerek ziyaretçilerin görebilmeleri için hizmete açılmış durumda. Han içerisinde el işleri, seramik eserler, ahşap oymacılığı gibi birçok sanatın yapılıp satıldığı dükkânlar bulunuyor.

 Ali Paşa Hamamı

Tokat’ta şehrin en turistik yerlerinden birisi Ali Paşa Hamamıdır. 1572 yılında Ali Paşa tarafından yapılmış olan külliye içerisinde bulunan hamamda kadın ve erkekler için ayrılmış olan iki bölüm mevcut.

Tokat’a geldiğinizde yukarıda bahsettiğimiz yerleri görmeden kesinlikle gitmemelisiniz.

Tokat Sürücü Kursları

Tokat sürücü kursları, ilk kez alacak ya da var olan ehliyetlerini değiştirmek isteyen sürücüler için hizmet vermektedir. Sürücü kursu kaydı ehliyet alabilmek ya da ehliyeti değiştirebilmek için zorunluluktur. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren ehliyet kursu sürücüler için seçimi zor olan bir süreçtir.

Tokat ehliyet kursları hakkında daha faza bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.03.2023

İkinci El Araba Fiyatları Düşer mi

23.03.2021

Ehliyet Verilemeyecek Psikiyatrik Rahatsızlıklar ve Durumlar Nelerdir

18.03.2021

Alkolmetreye Üflememe Cezası Nedir

12.02.2021

Ön Camın İçi Neden Çok Pislenir