TOGG Yerli Üretim İçin Gün Sayıyor

ABONE OL
TOGG Yerli Üretim İçin Gün Sayıyor

TOGG, adından bahsedildiği andan itibaren çok konuşulmaya başlandı. Her geçen gün yaklaştıkça hakkında pek çok şeyin merak edildiği Türkiye’nin ilk yerli otomobil markası hakkında bu haberimizde size detaylı bilgiler verelim istedik.

İlk olarak TOGG açılımı ne demek? merak edenlerin bu merakını giderelim.  TOGG, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun kısaltılmasıdır. Henüz bir konsept aşamasında olan aracın teknik özellikleri de yine merak edilenler arasında yer alıyor.

TOGG Özellikleri Neler?

TOGG özellikleri açısından da merak ediliyor. Buna göre yerli otomobil C-SUV şeklinde olacak. Araç dört çeker ve arkadan itişli olmak üzere iki farklı versiyona sahip olacak. Elektrikli olma özelliği ise aracın yeni nesil olmasında önemli bir rol oynayacak.

TOGG seri üretim esnasında ise Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Zorlu Grubu ortaklığınca desteklenecek.

Araç arkadan itişli modelinde 200 beygir, dört çeker versiyonda ise 400 hp olacak her iki modelse ise hız 180 KM/S şeklinde sabit olacak. Aracın dört çekerli modeli 100 km hıza 4,8 saniyede ulaşabilecek diğerinde ise 100 km hıza 7,6 saniyede ulaşacak.

Aracın elektrikli olacağını belirtmiştik. Li-on pillerden gücünü alacak otomobil 300 km ve 500 km iki menzil seçeneği sunuyor. Güç ünitesinde yerli yazılım olacak. Bu da aracın tümüyle Türk malı olmasına ve kontrolün Türkiye’de olmasına imkan sağlayacak.

TOGG Ne Zaman Satışa Çıkacak?

TOGG ne zaman çıkacak? sorusu da zaman yaklaştıkça gündemdeki yerini almaya başladı. İlk duyurulduğu zaman 2022 yılının işaret edildiği araç yapılan açıklamaya göre 2023’ün ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa çıkarılacak. 18 aydan sonra ise Avrupa’da satışı yapılacak.

TOGG Nerede Üretilecek?

Araç tamamıyla Türk yapımı olacağından dolayı üretimi de Türkiye’de olacak. Türkiye’de TOGG fabrikası için Bursa seçilmiş. Gemlik’te üretimin yapılacağı yerli otomobil ileri teknolojiye sahip olacak. Örneğin; Holografik asistan sistemi bunlardan bir tanesidir. Holografik asistan sanal bir göstergenin daha üzerinde bir kullanıcı deneyimi sunacak. Araç üçboyutlu görüntüleme imkanı ve ileri göz takip algoritmasına sahip olacak.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.07.2020

Altay Tankı ve Teknik Özellikleri

19.07.2023

Fiat'tan Temmuz Ayında Üçüncü Zam: Fiat Temmuz Ayı Fiyatları

28.08.2020

İkame Araç Nedir - İkame Araç Almanın Şartları Nelerdir

26.10.2021

Otomobillerde Deri Koltukların Artıları ve Eksileri Nelerdir