Temsa Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

ABONE OL
Temsa Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

Termomekanik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TEMSA) 1968 yılında Sabancı Holding tarafından Adana’da kuruldu. Temsa kurulduğu günden bu yana otobüs ve minibüs üretimi yaparken aynı zamanda Mitsubishi marka otomobillerin ithalat ve satışını gerçekleştiren Türkiye merkezli bir şirkettir. 2019 yılının mayıs ayı itibariyle İsviçre menşeli true value capital partners firmasına satılmıştır. Temsa kurulduğu Adana’da yaklaşık 550 bin m2’’lik bir alanda kurulmuş olan üretim tesisine sahiptir. Fabrika yılda yaklaşık olarak 4 bin adet otobüs ve midibüs, 7 bin 500 adet hafif kamyon olmak üzere 11 bin adet araç üretim kapasitesine sahiptir. Temsa 50’ye yakın ülkeye ihracat yaparken bunlar Fransa, Almanya, İtalya, Avusturya, İsveç, Litvanya, Belçika, Hollanda ve Amerika ile beraber çeşitli Türki Cumhuriyetleri de içermektedir.

Temsa’nın günümüzde halen üretimine devam ettiği otobüs modellerinden bazıları şöyledir; Avenue Electron, Avenue, MD9 LE, LD SB PLUS, MD9 Electricity, Prestij City SX. Avenue model otobüs 2008 yılında üretilmeye başlanmıştır. Ülkemizde genellikle belediye otobüsü olarak kullanılan Avenue 12 metre uzunluğunda ve 2,5 metre genişliğinde olup 7,5 ton kapasiteye sahiptir. MD9 LE modeli Temsa’nın ar-ge ekibi tarafından özenle dizayn edilmiş, 3 kapılı ve konforlu yolculuk imkânı sebebiyle şehir içi ulaşımda tercih edilmektedir. Koltuk adedi 26 olup azami yüklü ağırlığı 14 tondur. MD9 Electricity 2016 yılında piyasaya sürülmüştür. En önemli özelliği yenilenebilir enerjiyle çalışması olan bu model 63 yolcu kapasitelidir.

Temsa’nın şehirler arası ulaşım için özel olarak ürettiği bazı modeller de vardır. Maraton, Safir Plus, MD9, Opalin, Prestij SX bunlardan bazılarıdır. Maraton modeli ilk olarak 1990’larda Mitsubishi ortaklığıyla üretilmiştir. 2015 yılında ise yeni görünüm ve daha modern imkanlarıyla tüketiciyle sunulmuştur. 54 kişilik yolcu kapasitesine sahiptir. İlk olarak 90’ların sonunda üretilen Safir modeli 2015 yılında Safir Plus adıyla 3. nesil olarak üretilmeye başlandı. Müşteri memnuniyeti temelli ve konfor odaklı üretilen Safir Plus 54 yolcu kapasiteli olup üst düzey güvenlik donanımına sahiptir. Araçlarını üretirken müşteri odaklı düşünen TEMSA güvenlik unsurlarını en ön planda tutarken, çevre dostu araçlar üretip geniş ürün yelpazesiyle müşterilerine hizmet etmektedir.

https://www.surucukurslari.com

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.09.2020

İnternetten Trafik Sigortası ve MTV Ödemesi Yaptırılabilir mi

06.10.2021

Motor Ehliyeti Yaş Sınırı

13.01.2021

Marş Dinamosu Nedir, Nasıl Çalışır

22.06.2020

Trabzon Sürücü ve Ehliyet Kursları