Tekerlek Rulman Arızasının Nedenleri Nelerdir

ABONE OL
Tekerlek Rulman Arızasının Nedenleri Nelerdir

Otomobil tekerleklerinde, sürtünmeyi azaltmak için bir yatak sistemi (rulman) kullanılır. Bu yatak sisteminde sorun meydana geldiğinde aracınızı sürerken olağandışı sesler duymaya başlarsınız.

Tekerlek Yatakları Neden Arızalanır?

Tekerlek yataklarının arızalanmasının birtakım nedenleri vardır. Aşağıdaki başlıklar yatakların arızalanmasında önemli rol oynar.

Tekerlekleriniz Yanlış Hizalanmış

Aracınızın tekerlekleri düz bir konumda olmalıdır, ancak her zaman doğru konumda kalmazlar. Örneğin, düzenli olarak engebeli arazide veya çukurlu yollarda araç kullanıyorsanız, tekerlekleriniz normal konumlarından çıkıp yanlış hizalanabilirler. Bu durum sadece çukurlara düştüğünüzde değil aracınızı park ederken kaldırıma çarptığınızda da olabilir.

Bir veya daha fazla tekerleğiniz yanlış hizalanmışsa, yataklarında sorun olabilir.

Kaza Yapmış Olabilirsiniz

Rulmanlar kaza yaptığınızda da sorun çıkarabilir. Önemli bir hasara yol açmayan küçük bir çarpışma bile bu parçaların etkilenmesine neden olabilir. Tekerleğin veya kapının etrafındaki bir çarpma, rulmanın zarar görmesine neden olabilir.

Tekerleklerin Suya Girmesi

Tekerleklerin çok fazla suya maruz kalması rulmanların bozulmasına neden olabilir. Örneğin, yakın zamanda su basmış bir caddeden veya su seviyesi yüksek bir yerden geçtiyseniz rulman sorunu yaşayabilirsiniz.

Tekerlek rulmanları, sistemin sorunsuz çalışmasını sağlayan bir yağlayıcı kaplamaya sahiptir. Rulman çok fazla suya maruz kalırsa, suyun alttaki sisteme girmesine izin verebilir.

Her iki durumda da suya maruz kalmak sistemdeki yağlamayı azaltır ve sürtünmeyi artırır.

Normalinden Ağır Yük Taşımak

Her aracın ağırlık yük limitleri vardır. Arabanızı ağır yükleri taşımak için kullanıyorsanız, aşırı yüklemiş olabilirsiniz. Rulmanlarınız yük ağırlığını tekerleklerine yaymalıdır ve arabanıza aşırı yük bindirirseniz, rulmanlar bunu yapmakta zorlanır. Aracın çekeceği ağırlığa yakın yük yüklemiş olsanız bile aniden yapacağınız fren, çukura düşme ya da sert bir viraja girme gibi durumlarda rulmanlara aşırı yük bineceğinden dolayı arıza yapmasına neden olabilirsiniz.

Aracınızın rulmanlarında bir problem olduğunu düşünüyorsanız zaman kaybetmeden bir tamirciye uğramanız tavsiye edilir. Bu aracın lastik ve tekerlek aksamında daha fazla sorun yaşamanızın önüne geçer ve böylelikle maliyetinizi de düşürür.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.04.2021

Soğuk Hava Dizel Motorları Nasıl Etkiler

03.03.2021

ÜDY Belgesi Türleri ve Şartları Nelerdir

08.12.2020

Xenon Farların Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir

10.01.2022

Bornova Sürücü Kursları - Bornova Ehliyet Kursları