Tek Lastik Değiştirmek Doğru mudur

ABONE OL
Tek Lastik Değiştirmek Doğru mudur

Lastikler yol ile araç arasındaki bağlantıyı kuran en önemli parça olduğundan dolayı kullandığınız aracın lastiklerinin mutlaka gerekli olan şartları karşılıyor olmasına dikkat etmek gerekir.

Lastikler kullanıma bağlı olarak aynı anda yıpranır, ancak bazı çevresel faktörler ve istenmeyen kazalar neticesinde tek lastik zarar görebilir. Keyfi bir neden olmadıkça bir otomobilin tek lastiği değiştirilebilir. Ancak bazı dört tekerlekten çekişli araç üreticileri, yeni bir lastiğin diğer lastiklerden daha büyük çapa sahip olacağından, yalnızca bir veya ikisinin değil, dört lastiğin de değiştirilmesini önermektedir.

Önden veya arkadan çekişli araçlarda da benzer kurallar geçerlidir. Dört lastiğin hepsinde dişin yarısı veya daha fazlası yıpranmışsa, sadece bir lastiğin değiştirilmesi, bir tekerleğin diğerlerinden daha düşük bir hızda patinaj yapmasına ve muhtemelen çekiş kontrol ve fren sistemlerine yanlış sinyaller göndermesine neden olacaktır.

İki tekerlekten çekişli bir araçta, çiftin aynı aks üzerinde değiştirilmesi gerekir. Yine de en iyi yaklaşım, eski lastiklerdeki sırt aşınmışsa dördünü de değiştirmektir.

Yalnızca bir lastiği değiştirmeniz gerekiyorsa, diğerleriyle aynı model, boyut ve sırt deseni olmasına dikkat etmek gerekir. Farklı bir marka veya model lastik, çekiş gücü ve mil başına devir sayısında daha da büyük farklılıklara sahip olacaktır doğal olarak bu da lastiğin diğerlerine göre daha erken ya da geç yıpranmasına neden olur.

Yeni Alınan Tek Lastik Ne Tarafa Takılmalı?

İster bir veya daha fazla lastiği değiştirmeye karar verin, lastikçiler yeni alınan lastiklerin arkaya takılması gerektiğini tavsiye ediyor. Ön tarafa yeni lastikler takılırsa, arkadaki aşınmış lastikler suda kızaklamaya daha duyarlı hale gelir ve bu da kazaya neden olacaktır.

Farklı Marka Lastik Sorun Olur mu?

Araca yeni tek bir lastik alırken ideal olan aynı markayı almaktır. Yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi her araç lastiği markasının dayanıklılık süresi birbirinden farklıdır. Bunun için ileriki dönemlerde lastiklerin aşınma süresi birbirinden farklıdır. Dikkat edilmesi gereken husus araca en uygun lastiğin alınmasını sağlamaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz teknik bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.09.2021

Direksiyon Sınavı Saat Kaçta 2022

30.11.2022

Dizel Arabayı Vurdurarak Çalıştırmak Zararlı mı

05.07.2021

Ehliyet Almak İçin Ne Yapmalıyım? 2022

23.09.2021

İkame Araç Kaskoyu Bozar mı