Tecrübesiz Sürücülerin Güvenli Araç Kullanmasını Sağlayacak Pratik Bilgiler

ABONE OL
Tecrübesiz Sürücülerin Güvenli Araç Kullanmasını Sağlayacak Pratik Bilgiler

Yeni ehliyet aldınız her şey yolunda ancak daha önce trafiğe çıkmadığınız içinde heyecanlısınız ve hatta korkuyorsunuz. İşte korku bir insanı hataya sürükleyebilecek olan en önemli konudur. Bunun için tecrübesiz bir sürücüyseniz o zaman nasıl güvenli araç kullanmanız gerektiği konusunda sizin için sunduğumuz tavsiyelerimizi dikkatlice okumanızı öneriyorum.

Kendinize Güvenin

İnsan ne iş yaparsa yapın mutlaka kendisine güvenmesi gerekiyor.  Trafiğe çıkmadan önce mutlaka kendinize güvenmelisiniz. Sürücü kursunda aldığınız eğitimin sizin için yeterli olduğunu düşünmemelisiniz. Çünkü bazı bilgiler pratik yaptıkça gelişmeye başlayacak. Bu nedenle sürücü kursundaki aldığınız direksiyon dersi sizin korkularınızı yenmenize yardımcı olacaktır.

 Anne ve Babayla Trafiğe Çıkmak

Özellikle genç bir sürücüyseniz cesaret almak için annenizle ve babanızla trafiğe çıkmayın aksi takdirde bu sizin heyecanınızı daha fazla artıracaktır. Böyle yapmak yerine bulunduğunuz şehirdeki en iyi sürücü kursları ile anlaşarak direksiyon dersi almalısınız.

Emniyet kemerinizi takın

Emniyet kemeri acemi olsun usta bir şoför olsun mutlaka takılmalıdır. Kemerin sizin can güvenliğiniz için önemli olduğunu asla unutmamalısınız. Yeni nesil araçlarda sürücü ve sürücü yanındaki koltuğu uyarı verdiğini biliyoruz dolayısıyla bu uyarıya mutlaka kulak verin.

Temel Bilgiler

Sürücü kursu eğitiminiz sırasında size verilen temel bilgiler önemlidir. Bunun için mutlaka derslerinizde devamlılığa özen göstermiş olmalı ve bilmediğiniz işaret ve durumlarla ilgili mutlaka gerekli temel bilgileri öğrenmelisiniz.  Kullandığınız aracınızı tanımadan onu süremeyeceğinizi unutmamanız gerekiyor.

 Sürücü kursunda araca ilk bindiğinizde yapmanız gerekenler size adım adım anlatılmıştır. Bunları hafızanıza mutlaka not edin ve yapmanız gerekenleri atlamamaya çalışın. Tekrar etmek açısından aşağıda kısaca bahsedelim.

  • Aracınıza oturduğunuz zaman çalıştırmadan önce kemerinizi bağlayın ve koltuk ayarlarınızı mutlaka yapın.
  • Aracınızı çalıştırmadan önce mutlaka vitesin boşta olduğundan emin olun.
  • Aracınızla giderken şerit ihlali asla yapmayın. Şeridinizi yalnızca sollama yaparken ya da sağa sola dönüşlerde değiştirin.
  • Sinyal vermeyi unutmayın. Şerit değiştirmeniz, dönmeniz gereken yerde mutlaka sinyalinizi verin.
  • Trafik ışıklarına ve kurallarına uyun
  • Aracı rampada nasıl kaldıracağınızı öğrenin

 Yeni bir ehliyet almışsanız ya da ehliyet almak istiyorsanız öncelikli olarak https://www.surucukurslari.com/ sitemizi ziyaret etmelisiniz. İhtiyacınız olan tüm sürücü bilgileri sitemizde.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.11.2020

Çocuklarla Araba Yolculuğunu Nasıl Daha Az Stresli Hale Getirebilirsiniz

02.04.2021

Yağmurda Motor Kullanmanın Güvenli Yolları Nelerdir

07.01.2021

Şehirler arası Yolculukta Dikkat Etmeniz Gereken 7 Şey

05.11.2020

Goodyear Lastik İncelemesi - Goodyear Lastik İnceleme