Taşıt Tanıma Sistemi Nedir, Şirketlere Faydaları Nelerdir

ABONE OL

Taşıt tanıma sistemi, şirketlerin otomobillerine akaryakıt almalarını sağlayan ve alınan bu yakıtın takibini kolaylaştıran bir tür raporlama sistemidir. Taşıt tanıma sistemi sayesinde büyük ve orta ölçekli şirketler daha fazla kar edebilirler. Taşıt tanıma sisteminde sürücüler ödeme yapmazlar, fiş beklemezler ve kolayca akaryakıt alımı yapabilirler.

Taşıt tanıma sistemi tek bir tanımlama ile yapılırken bu hizmeti veren akaryakıt firması fazla olduğu için hepsinde sistem farklı uygulanabilir.

Taşıt Tanıma Sistemi Nasıl Çalışır?

Taşıt tanıma sisteminde her şey verilere dayalıdır. Bu sayede araç akaryakıt pompasına gittiği zaman veri paylaşımı yapılır. Veri aktarımı yapılabilmesi için önce araca cihaz takılmalıdır. Bu cihaz motor kaputuna, akaryakıt kapağına monte edilebileceği gibi anahtarlık gibi de olabilir. Bu sayede araca koyulan yakıt miktarı tespit edilebilir.

Taşıt tanıma sisteminde kullanılan cihazlar şu şekildedir.

Akıllı Anahtarlık: Taşıt tanıma sisteminde kullanılan anahtarlıklar akıllı sisteme sahiptir, ancak araca monte edilmesi gerekmez. Araçtan inmeden güvenli ve hızlı bir şekilde yakıt doldurulabilir.

Akıllı Halka: Aracın pompa kapağına takılan akıllı halka sisteminde güvenli bir şekilde yakıt almak mümkündür. Bu sistemi kullanan sürücülerin araçtan inmelerine gerek yoktur. Kullanımı kolay olduğundan dolayı genelde bu tip taşıt tanıma sistemi kullanılabilir.

Taşıt Tanıma Kimlik Ünitesi

Taşıt tanıma kimlik ünitesi aracın motoruna bağlanır ve bu sayede aracın kaç kilometre yaptığı ve ne kadar yakıt harcadığı da tespit edilmiş olacaktır. Bu tip sistemler detaylı montaj gerektirdiği için çok fazla tercih edilmez.

Türkiye’de taşıt tanıma sisteminin kullanıldığı pek çok akaryakıt firması vardır. Bu firmaların kullandığı sistem ve isimleri şöyledir.

Opet

Opet taşıt tanıma sisteminde otobil kullanmaktadır. Herhangi bir ödeme yapmadan otobil sayesinde aracınıza yakıt alabilir ve kullanabilirsiniz.

TP

Bu akaryakıt firmasında Filotech sistemi kullanılır ve araca hiçbir cihaz monte edilmez. Bu sistem aracın plakasından tanınır. Bu hizmeti kullandığınızda özel indirimler alabilirsiniz.

Total

Total taşıt tanıma sisteminin adı Yakıtmatik’tir. Bu sistemde işletmeler filolarına yapılan dolumları anlık olarak takip edebilirler.

Shell

Shell firması taşıt tanıma sistemine TTS adını vermiştir. Firmalar araçlarının tamamının yakıt giderini tek bir fatura üzerinden kontrol edebilirler.

Ehliyet ve otomobil haberleri için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.09.2021

Motor Ehliyet Sınıfları Nelerdir

12.02.2021

Ön Camın İçi Neden Çok Pislenir

09.02.2022

Çukurova Sürücü Kursları - Çukurova Ehliyet Kursları

15.12.2020

Kaskoda Eksik Sigorta Nedir