Tampon ve Arabadaki Yazılar Nasıl Çıkarılır

ABONE OL
Tampon ve Arabadaki Yazılar Nasıl Çıkarılır

Tampon etiketlerinizdeki eski sloganlar can sıkıcıysa veya aracınızı satmak istiyorsanız, temiz bir şekilde çıkarmak için farklı yollar deneyebilirsiniz. Bu etiket ve çıkarmalar güçlü bir şekilde yapıştırıldıklarından dolayı önce onları bulundukları yerde gevşetmeniz gerekiyor. Bu sayede aracınızın zarar görmesini de engellemiş olursunuz.

Temiz Bir Bezle Silin

Öncelikle temiz bir bez kullanın ve etiketinizdeki kiri silin. Tampon etiketinizin ne kadar kirli olduğuna bağlı olarak nemli veya kuru bir bez kullanabilirsiniz. Kir çıkarma bir sonraki adımda size kolaylık sağlayacaktır.

Saç Kurutma Makinesi

Saç kurutma makinesi veya ısı tabancasına ihtiyacınız olacak. Kurutucuyu en sıcak ayara getirin ve çıkartmadan 6 cm uzakta tutun. Yapıştırıcının orta bölgesine ve kenarlarına sıcak hava tutun. Saç kurutma makinenizi tek bir yerde çok uzun süre tutmayın, aksi takdirde çıkartmanın erimesine neden olabilirsiniz.

Buhar Makinesi

Evinizde ya da ulaşabileceğiniz yerde bir buhar makinesi varsa ihtiyacınız olacak. Buhar makinesini çıkarma üzerinde 30–60 saniye boyunca tutun. Yine kurutma makinesinde olduğu gibi 6 cm uzakta olmanız gerekiyor bu sayede hem etikete hem de araca zarar vermemiş olursunuz. Etiket ne kadar sağlam çıkartırılırsa araca vereceği zarar riskini de düşürecektir.

Kaynamış Su

Yukarıda bahsettiğimiz çıkarma yöntemleri herkesin ulaşabileceği makineler olmaya bilir. Bu durumda kolay ulaşabileceğiniz bir yöntem olan sıcak suyu denemeniz gerekir. Kaynamış suyu bir ısı kaynağı olarak kullanabilirsiniz. Suyu çıkarmanın üzerine dikkatlice dökün, böylece gevşer. Fazla çaba harcamadan çıkartabilmeniz için suyun çıkartmanın tüm kenarlarına ve ortasına dökün.

Yukarıdaki gevşetme işlemini yaptıktan sonra artık kazıma işlemine geçebilirsiniz.

Çıkartmayı Kazıyın

Kazıma işlemini daha basit ve yumuşak aletlerle yapmanız gerekiyor. Örneğin eski bir kredi kartı ya da bu iş için satılan kazıyıcıları kullanabilirsiniz. Arabanızın yüzeyinin hasar görmemesi için yavaşça hareket edin. Eğer çıkartmanın hala güçlü bir şekilde yapıştırıldığını düşünüyorsanız yukarıdaki gevşetme tekniklerinden birini yeniden tekrar etmeniz gerekiyor.

Etiketi çıkardıktan sonra, yapıştırıldıkları alanlarda biraz yapışkanlık hissedebilirsiniz. Nemli bir mikrofiber havluya biraz alkol döküp bölgeyi silebilirsiniz.

Yukarıdaki teknikleri uyguladığınızda aracınızdaki çıkartmaları araca zarar vermeden çıkarabilirsiniz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.01.2021

Hava Yastığı Nasıl Devre Dışı Bırakılır

29.12.2020

Kış Yol Koşullarında Güvenli Yolculuk Nasıl Yapılır

10.03.2022

Kahta Sürücü Kursları - Kahta Ehliyet Kursları

21.11.2023

Özel Direksiyon Dersleri Hakkında Merak Edilenler