Tam Kapanmada Ehliyet ve Direksiyon Sınavları Yapılacak mı

ABONE OL
Tam Kapanmada Ehliyet ve Direksiyon Sınavları Yapılacak mı

Normal şartlarda direksiyon sınavlarının 1–2 Mayıs, 8–9 Mayıs ve 15–16 Mayıs tarihlerinde yapılması gerekiyordu. Bu sınav dönemlerinin ise tam kapanma zamanına denk geliyor olması sürücü kursuna giden adaylarında ehliyet ve direksiyon sınavlarının yapılıp yapılmayacağını merak ettiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamayla birlikte Türkiye 29 Nisan 2021–17 Mayıs 2021 tarihleri arasında tam kapanma sürecine girdi. Açıklamadan da anlaşılacağı gibi tam kapanmayla birlikte birçok sektör doğrudan kapatılmış oldu. Kapatılan bu sektörler içerisinde sürücü kursları da bulunuyor ve doğal olarak da yukarıda belirtmiş olduğumuz tarihlerde yapılması gereken ehliyet direksiyon sınavları iptal edilmiş oldu.

Tam kapanmayla ilgili olarak istisna tutulmuş olan sektörler İçişleri Bakanlığı genelgesiyle belirtilmişti. Kapalı olan sektörlere baktığımızda özel kursların tamamı bu kapsam içerisine giriyor. Buna göre anaokulu, kreş, 8 ve 12’nci sınıflar şu anda yüz yüze eğitime ara vermiş durumda. Okullarda bu eğitimlere ara verilirken uzaktan eğitime ise tekrardan dönüş sağlandı. Buradan da anlaşılacağı üzere sürücü kursları da özel kurslar arasında yer aldığından dolayı şu an için kapalı durumda.

Direksiyon sınavlarıyla ilgili ise açıklanmış herhangi bir karar yok, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm sınavlar ertelenmiş sözünden yola çıkılarak ehliyet sınavlarının da ertelenmesi bekleniyor.

Sürücü Kursları Kapalı Olan Sektörler İçerisinde

Sürücü kursları ve direksiyon sınavları yüz yüze eğitim gerektiren sınavlardır. Kapanmanın maksadının da insanların birbiri arasındaki sosyal mesafeyi koruması ve artırması olduğunu düşündüğümüzde direksiyon derslerine ara verildi. Doğal olarak bu durumun sınavları da etkilemesi bekleniyor.

Tam Kapanma Ne Zaman Kaldırılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına göre tam kapanma süreci 17 Mayıs Pazartesi sabah 05.00’te sona erecek. Bu şu ana kadar açıklanmış olan resmi bir tarih, ancak bu durumun korona’nın hızlı yayılmasından dolayı alınan bir karar olduğu göz önünde bulundurulduğunda eğer vaka sayısında beklenen düşüş olmazsa o zaman tam kapanmanın süresi de uzatılabilir. Uzatmayla ilgili olarak da henüz açıklanmış olan resmi bir karar bulunmuyor.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.03.2021

2021 Radar Cezası Ne Kadar

02.12.2020

Trafik Adabı Nedir

25.05.2021

A2 Ehliyet Hangi Motorları Kullanır

05.05.2022

B Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, B Sınıfı Ehliyet Nedir