Suzuki Vitara Hybrid İncelemesi

ABONE OL
Suzuki Vitara Hybrid İncelemesi

Elektrikli otomobil şu anda her markanın gündemindeki ilk madde oluyor. Son iki üç yıllık sürece baktığımızda elektrikli otomobiller konusunda atılmış inanılmaz adımlar var. Yani elektrikli otomobil pazarında ilk adımlarda olmamıza rağmen büyüyen bir yapı var.

Elektrikli otomobil piyasasında geçişin şüphesiz entegrasyonu hibrit araçlar. Üreticiler her ne kadar bu tip araçları emisyon oranlarıyla ele alıyor olsa da kullanıcı tarafından bakıldığında daha az yakıt tüketimi demektir. Kısacası bir anlamda her iki taraf içinde mutlu edici bir denklem söz konusudur.

Japonyanın köklü otomobil markalarından olan Suzuki, 2021 yılında Türkiye pazarına getirmiş olduğu hibrit modeliyle de yukarıda bahsetmiş olduğumuz mücadelenin bir ucundan yakalamaya çalışıyor. Yaklaşık olarak bir asırı devirmiş olan marka, 33 yılı geçmiş olan Suziki Vitara Hybrid, 2015 yılından itibaren yollarda olmaya devam eden dördüncü jenerasyonun bir uzantısı olarak bizi selamlıyor.

Tasarımda Hibrit Etkisi

Yukarıda da belirttiğimiz üzere Vitara yaklaşık olarak son 6 yıldır gördüğümüz formuyla yollarda varlığını sürdürüyor. Bu da ister istemez aracın rakipleriyle kıyaslandığında demode olduğu nitelendirmesini ön plana çıkarıyor.

Suzuki Vitara Hybrid’e baktığımızda gözle görülür farklılıklar söz konusu. Benzinli olan modellerde farın içinde bulunan merceklerin çevresinde olan mavi projektör detayı hibrit modellerde göz altı çizgisi şeklinde daha belirgin olarak fark ediliyor. Yani bu duruma hibrit makyajı demek de doğru olacaktır. Bu önemli özelliğin dışında çok fark edilebilir bir dikkat bulunmuyor. 

Suzuki Vitara Hybrid rakiplerine göre daha eski görülebilecek bir tasarıma sahip, ancak marka diğer markaların hiçbirinde bulunmayan renk seçeneği kullanarak durumu absorbe etmeye çalışmış. Toplamda birbirinden güzel 10 farklı renk seçeneği sunulan Vitara’da favori olan buz mavisi rengi.

Bu tercih araca neo-retro etkisi katarken aracın daha canlı görünmesinde de önemli bir rol oynuyor.

Aracın iç mekanına baktığımızda çok fazla bir değişikliğin olmaması dikkat çekiyor. Aracın içine oturduğunuzda ilk etkileyecek olan şey koltuklar. GLX Premium pakette standart üretilmiş süet koltuklar gerek görünüm gerekse ergonomi olarak gayet keyif veriyor.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.12.2020

Direksiyon Dersinde Başarısız Olmanın 6 Nedeni

12.02.2021

Araba Aküsü Donabilir mi

28.01.2022

Kapaklı Sürücü Kursları – Kapaklı Ehliyet Kursları

27.05.2021

Sürücü Kursu Nerede