SUV Ne Anlama Geliyor

ABONE OL
SUV Ne Anlama Geliyor

Son birkaç yılda, muhtemelen “SUV” kelimesini, tahmin edemeyeceğiniz kadar çok duymuşsunuzdur. Çünkü neredeyse her otomobil reklamında kullanılan bir kelimedir. Peki, SUV tam olarak ne anlama geliyor?

SUV Nedir?

SUV, Sport's Utility Vehicles'ın kısaltmasıdır. Dört tekerlekten çekiş sistemleriyle donatılmış araç yelpazesini kapsayan bir tanımlamadır.  Bu tip araçlar kamyon hissine sahiptir, ancak daha hafif ve daha küçüktür. SUV otomobiller piyasaya ilk çıktıklarında çok farklı özelliklere sahiptiler. Örneğin; yerden daha yüksek, daha geniş ve daha büyük lastikleri vardı. Ancak son yıllarda tasarımdaki değişiklikler bu tip araçları biraz daha cazip hale getirmiştir.

CUV ve SUV Arasındaki Fark Nedir?

CUV araçlar SUV'ların bir alt sınıflandırmasıdır. Crossover'lar, yakıt fiyatlarının istikrarlı bir şekilde arttığı ekonomik belirsizlik döneminde tasarlanmış ve üretilmiştir. Yakıt fiyatlarındaki artışla birlikte sürücüler daha ekonomik olması açısından bu tip araçlara yöneldi.

SUV araçlar gövde üzerine inşa edilirken, crossover araçlar daha fazla yolcu ve taşıma alanı ile ön plana çıkar. Eğer araç hem büyük hem de hızlı olsun istiyorsanız o zaman SUV araçlar sizin için ideal bir seçim olacaktır. Eğer önceliğiniz yakıt ekonomisi ve ekstra kabin alanı ise o zaman Crossover daha iyi bir seçenek olacaktır. Hem crossover hem de SUV segmentlerinde otomobil firmaları tüketicilere sayısız seçenek sunuluyor.

SUV araçlarla ile ilgili en büyük yanılgı, bu araçların yeni bir konsept olduğudur. İlk SUV'lerin geçmişi 1930'lara kadar uzanıyor. 1935'te Chevrolet, çiftçiler tarafından kullanılan Carryall Suburban'ı yaptı.

SUV araçlar, özellikle II. Dünya Savaşı sırasında popüler hale geldi. Başlangıçta ordu tarafından kullanıldılar. Ordu, engebeli arazi koşullarında gezinebilecek, çok sayıda insan ve ekipman taşıyabilecek araçlara ihtiyaç duyuyordu. Savaş sırasında, silah, uçak parçaları ve savaş araçlarının üretimine odaklanmak için üretim tesisleri kapatıldı.

Land Rover, Jeep konseptini aldı ve geliştirdi. Daha sonrasında araç İngiliz ordusu tarafından kopyalandı ve kullanıldı. 1984'te Jeep Cherokee'nin ve 1990'da Ford Explorer'ın piyasaya sürülmesi, modern SUV üretimini de başlatan adımlar oldu.

Farklı SUV Boyutları

SUV'lar tek tasarıma sahip değildir. Sportif arazi araçlarının bu kadar popüler hale gelmesinin nedenlerinden biri, çok yönlülük sunmalarıdır. Otomobil üreticileri SUV'leri üç ana boyutta üretmektedir; küçük, orta ve tam boy.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.04.2020

Düzce Sürücü ve Ehliyet Kursları

22.06.2021

2022 Çıkmış Ehliyet Sınav Soruları

01.04.2021

Yolda Aniden Yavaşlamak Suç mudur

19.04.2022

Forklift Ehliyeti Nasıl Alınır? Forklift Ehliyeti Fiyatları 2022