Sürüş Öncesi Arabayı Ne Kadar Isıtmalısınız

ABONE OL
Sürüş Öncesi Arabayı Ne Kadar Isıtmalısınız

Birçok otomobil sürücüsü, çağlardan beri araçlarını ısıtarak çalıştırmayı tercih ediyor. Ama bu gerçekten gerekli mi, değil mi? Bu makalemizde konuyu detaylı bir şekilde anlatalım istedik.

Eskiden karbüratörlü otomobillerde, sürücülerin yola çıkmadan önce araçlarını birkaç dakika ısıtması önemliydi. Bunun nedeni ise bu arabaların, motorun düzgün çalışmasını sağlamak için başlamadan önce çekilmesi gereken manuel bir jikle kablosu kullanmasıydı.

Günümüzde üretilen yeni nesil araçlarda sürücülerin yola çıkmadan önce arabalarını ısıtmaları gerekli değildir. Otomobil teknolojisindeki gelişmelerle birlikte, modern otomobiller bu ısıtma işleminin yapılmasını gerektirmiyor. Bu arabalarda soğutucu sıcaklık sensörleri, hava basıncı sensörleri, hava sıcaklığı sensörleri ve daha birçok aksam bulunur. Aracınızın çalıştırılması sırasında, arabanın bilgisayar sistemi bu giriş kümeleri üzerinde çalışır ve bu nedenle işlem açık döngü olarak bilinir.

Araç açık döngü sırasında ısınmaya başlar ve bu arada, bilgisayar, motoru uyarır. Uyarı tamamlandığında, motor kapalı devreye girer ve dolayısıyla ısınır. Böylece artık aracınızı bir süre boşta tutarak ısıtmanıza gerek kalmaz. Motor kendi kendine ısınır ve sıcaklığa rağmen kullanılmaya hazırdır.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz durumlardan dolayı aracınızın ısınması gerekip gerekmediği büyük ölçüde arabanızın modeline, yaşına ve markasına bağlıdır. Dahası, arabanızı daha uzun süre rölantide tutmak birçok zararlı faktöre neden olabilir. Örneğin aracınızı sürüş öncesinde ısıtmak motorunuzun performansını zamanla düşürebilir. Bu nedenle, aracınızın daha uzun süre boşta kalmasına izin vermemelisiniz.

Kış mevsiminde aracınızın camlarındaki buzu çözmek veya arabanızın içini ısıtmak isterseniz motoru birkaç dakika ısıtmanızda herhangi bir sorun yoktur, ancak sürüş amacı için gerekli değildir.  

Doğu Anadolu bölgesi gibi kışın sert ve ağır geçtiği bölgelerde, aracın bir süre rölantide çalıştırılması yakıt enjeksiyonu açısından çok önemlidir. Çok soğuklarda motor yağının donması ve sıcaklığının donmaya yakın olacak bir dereceye kadar düşüyor olması aracınıza zarar verecektir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için aracınızın sesini takip ederek zarar oluşmadan durumun önüne geçebilirsiniz.

Otomobilinizle ilgili merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.10.2020

LPG Turboya Zarar Verir mi

30.09.2021

Kasko Hangi Durumlarda Hasarı Karşılamaz

02.11.2020

Sıralı Sistem LPG’de Benzin Biterse Ne Olur

26.01.2022

Çamurluk Davlumbazı Nedir