Sürüş Esnasında Yanlışlıkla Geri Vitese Takarsanız Ne Olur

ABONE OL
Sürüş Esnasında Yanlışlıkla Geri Vitese Takarsanız Ne Olur

Arabanızı sürerken yanlışlıkla elinizin değmesi halinde genelde b istemsizce yapılmış bir şey olmayacağından dolayı aracı zorlamayacak ve doğal olarak da bu gerilim yaratabilecek bir durum olmayacaktır.

Peki, aracın vitesini bilerek ya da bilmeyerek tam anlamıyla geriye takarsanız bu durumda ne olur?

Sürüş Sırasında Vitesi Geriye Takmak Mümkün mü?

Çoğu modern otomatik şanzımanlı araçlarda, bilgisayar bu durumu bir hata olarak görür ve bu isteği geçersiz kılar. Eğer sistem bunu tanımazsa bu durumda olabilecekler şöyledir.

Otomobiller Güvenlik Sistemleriyle Donatılmıştır

Günümüzde birçok araç, hem araç hem de sürücü için bir güvenlik önlemi ile donatılmıştır. Örneğin geri vitese atmak için gerekli olan yavaşlama sağlanana kadar şanzıman bu talebi yok sayar. Yani ileri doğru hareket ederken aracınızı geri vitese takmanız zordur.

Otomobil üreticileri, bu özelliği hem aracınızı maliyetli onarımlardan korumak hem de sürücü ve yolcu güvenliğini korumaya yardımcı olmak için geliştirmişlerdir. Birçok otomobilde bu işlem araç bilgisayarı tarafından kontrol edilir. Ancak daha eski modeller hidrolik kontrol aparatına sahip manuel bir sistem kullanır.

Eğer yukarıda bahsetmiş olduğumuz bu engelleyici sistem aracınızda bulunmuyor ya da arızalıysa, siz ileri doğru giderken aracınızın vitesini geriye atmanız aracınızın durup stop etmesine neden olacaktır.

İleri Doğru Giderken Arabanızı Geriye Taktınız Ne Olur?

İleri doğru giderken bir şekilde otomatik şanzımanı geri vitese geçirmeyi başarırsanız, yapılacak ilk şey sakin olmaktır, çünkü panik olmak mantıksız ve güvenli olmayan karar vermenize neden olabilir.

Aracınızın durduğunu hissettiğinizde, gazı bırakın, aracı boşa alın ve kenarına çekin. Motor büyük olasılıkla durduğundan, hidrolik direksiyon desteğini ve elektrikli fren desteğini kaybedebilirsiniz, bu nedenle sakin ve dikkatli bir şekilde aracı yol kenarında güvenli bir şekilde durdurun. Kendinizi toplayın ve tekrar motoru sakince çalıştırmayı deneyin motor çalışınca aracı yavaşça ileri doğru sürün. Aracınız normal gidiyorsa, en yakın servise bir uzmana götürün.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.10.2020

Debriyaja Basmadan Vites Değiştirilir mi

22.04.2022

M Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir - M Sınıfı Ehliyet Nedir

19.10.2020

Yurtdışından Nasıl Araba Alınır

25.12.2020

Uzun Süre Yatmış Araç Nasıl Çalıştırılmalıdır