Sürücülerin Mutlaka Uyması Gereken Trafik Kuralları

ABONE OL
Sürücülerin Mutlaka Uyması Gereken Trafik Kuralları

Trafikte araç kullanan her sürücünün uyması ve bilmesi gereken birtakım kurallar vardır. Bu kurallar hem kendisi, hem sevdikleri hem de karşıdaki sürücünün can güvenliği için çok önemlidir. Özellikle kış mevsiminde ve tatil zamanlarında trafik kurallarına olabildiğince uymak gerekir. Aksi takdirde bir saniyelik dikkatsizlik bile ciddi hasarlara neden olabilir.

Geçiş Önceliği

Trafikte her sürücünün bilmesi gereken kuralların başında geçiş önceliği gelir. Çünkü bu kuralı bilmeyenler genelde kazayla karşı karşıya kalırlar. Yaralıların taşınmış olduğu ambulans ve özel amaçlı araçlar trafikte her zaman geçiş üstünlüğüne sahiptir.

Sağa Dönüyorken Geçiş Önceliği Yayanındır

Trafik ışığının bulunmadığı yerlerde bile karşıdan karşıya geçişlerde sağa dönerken yayaya yol vermeniz gerekir. Trafikte bu kural her ne kadar unutuluyor olsa da yeşil ışık yanıyor olsa da geçiş üstünlüğünü yayalara vermiştir.

Hız Kuralları

Her yolun belirlenmiş olan hız limiti vardır. Günümüzde bunu EDS’ler çok kolay bir şekilde çözmüş olsa da her yerde Elektronik Denetleme Sisteminin olması sürücülerin limitler doğrultusunda hareket etmesini zorunlu kılar.  Şehir merkezlerinde genelde hız sınırı 50 km iken karayolunda 90 ve otobanda 120 arasında belirlenmiştir.

Alkollü Araç Kullanımı

Alkollü araç kullanımı her koşulda ve her yerde yasaklanmıştır. Bunun için alkollü olarak kazaya sebebiyet veren birisi her zaman suçlu olarak kabul edilir. Alkol sürücünün dikkatini dağıtır ve reflekslerini zayıflatır.

Hatalı Sollama 

Hatalı sollama en çok yapılan hataların başında gelir. Sürücü isterse uzman bir sürücü olsun genelde bu hataya düşer. Yapılması gereken ise aracı mutlaka kuralına uygun olarak kullanmaktır. Sollama yapmadan önce buna uygun olup olmadığının mutlaka incelenmesi gerekir.

Emniyet Kemeri

Emniyet kemeri sürücünün yaşamını önemli ölçüde koruyan bir sistemdir. Bir araca bindiğinizde önde ya da arkada oturun mutlaka emniyet kemerini takmak zorundasınız. Emniyet kemerini takmamanın cezası da oldukça ağırlaştırılmıştır.

Takip Mesafesi

Yoğun trafikte uyulması gereken ancak genelde kimsenin uygulamadığı bu kuralın hayat kurtardığını herkes bilir. Eğer güvenli bir şekilde araç kullanmak istiyorsanız önünüzdeki araçla aranızdaki takip mesafesini mutlaka korumalısınız.

Trafikte uyulması gereken kurallarla ilgili https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.09.2023

Ehliyet Alma Yaşı Düştü mü? Ehliyet Alma Yaşı Kaç Oldu

12.12.2022

Ehliyet Sınav Tarihleri 2023

15.03.2022

Ehliyet Alma Yaşı Kaçtır? Ehliyet Yaşı Hesaplama 2022

20.10.2021

Motorunuzda Karbon Birikmesini Nasıl Önlersiniz