Sürücülerin Mutlaka Bilmesi Gereken Altın Kurallar

ABONE OL
Sürücülerin Mutlaka Bilmesi Gereken Altın Kurallar

Yeni ehliyet almış trafiğe çıkıyor olun ya da usta bir şoför olun trafiğe çıkacaksanız dikkat etmeniz gereken birtakım önemli konular vardır. Bunlar her sürücünün mutlaka bilmesi gereken altın kurallar şeklinde tanımlanabilir. 

Araç Kullananları Bilmesi Gereken Altın Kurallar

Türkiye’de yollar eskiye göre her ne kadar güzelleşmiş olsa da yine de istenilen sonucu alabilmek mümkün değildir. Örneğin ana yollar araç için mükemmel bir zemine sahip olsa da ara yollar için aynı şeyi söylemek mümkün değildir. Yani beklemediğiniz anda çıkan bir kasis arabanızda istemeyeceğiniz sorunlara neden olabilir. Bunun için hızla giderken duramayacağınız bir kasise girmek üzere olduğunuzda frene basmak yerine gaza basmadan geçmeniz gerekir. Kasisi fark ettiğinizde frene basıp kasise geldiğinizde ayağınızı frenden çekmek doğru bir sürüş tekniğidir.

Nedenine baktığımızda ise şöyle açıklayabiliriz. Kasise girerken fren yaptığınızda aracınızın tekerlekleri dönemez ve doğal olarak aracınızın altına zarar vermiş olursunuz.

El Freni

Aracınız sıfır olabilir ya da el freninize çok güveniyor olabilirsiniz. Ancak arabanızı park ederken kesinlikle sadece el freni ile yetinmeyin. Aracınızın vitesini bire almak doğru seçim olacaktır. Park esnasında önce vitesi boşa alın sonrasında el frenini çekin. Eğer siz önce aracınızı vitese takar sonra el frenini çekerseniz bu durumda aracınızın yükünü şanzımana bindirirsiniz.

Debriyaj

Bazı sürücüler araçlarını yarı kavrama denilen yarım debriyaj olarak kullanır. Bunu yaptığınızda aracınızın baskı balatalarına zarar verir ve ömrü kısalır. Yarım debriyaj yapılmasının nedeni ise aracın özellikle yokuş yukarı kalkarken geri kaçmasını önlemektir. Bunu yapmak yerine el frenini çekip daha sonrasında aracınızı kaldırmak en mantıklı çözüm olacaktır. Bunu ilk başlarda yapamıyor olsanız da daha sonrasında başaracağınızı unutmayın.

Yokuş Aşağı İnişler

Yokuş aşağı inişlerde aracınızı kesinlikle boşa almayın. Enjeksiyonlu olan araçlar viteste giderken gaza basmadığınızda yakıt tüketmezler. Eğer siz yokuş aşağı inerken aracım yakmasın diye boşa atarsanız bu durumda araç rölantide çalıyor olduğu için daha fazla yakmaya başlayacaktır. Üstelik bunu yapmak frenleriniz içinde çok sağlıklı değildir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.06.2021

2022 Direksiyon Sınav Kuralları

31.10.2022

Trafikte Hangi Araçların Geçiş Üstünlüğü Vardır

17.11.2021

Ehliyet Sınavı Saat Kaçta Başlıyor? Ehliyet Sınav Süresi Kaç Dakika

07.10.2022

LPG’li Araç Benzinde Neden Çalışmaz