Sürücü Olur Raporu Nereden Alınır

ABONE OL
Sürücü Olur Raporu Nereden Alınır

İlk kez ehliyet alma ya da ehliyet yenileme işlemi esnasında sizden sağlık raporu istenir. Bu rapor sizin sürücü olur raporunuzdur. Yani doktor size aracı ne şekilde kullanacağınıza dair bir rapor hazırlayacak eğer araç kullanmak için uygun değilseniz sürücü olamaz raporu verecektir.

Sürücü olur raporu ehliyet alma işlemi esnasında en çok uğraştırandır. Özellikle de bu raporu hastaneden alacaksanız ya da aile hekimi sizi bir uzmana göndermişse işler daha da sıkıntılı olacaktır.

Sürücü Olur Raporunu Nereden Alıyoruz?

Sağlık raporunu alabilmeniz için karşınıza birden fazla seçenek çıkacaktır. Bu seçenekler arasında aile hekimi, devlet hastanesi, özel hastane, özel poliklinikler ve üniversite hastaneleri vardır. Siz kendinize en kolay olan yöntemi tercih ederek sürücü olur raporunuzu alabilirsiniz.

Sürücü Olur Raporu İçin Ücret Öder Miyim?

Sürücü olur raporunu aile hekimlerinden ve devlet hastanelerinden ücretsiz olarak alabilirsiniz. Bunun dışında kalan yerlerde ise genelde fiyatlar 200–300 TL arasında değişiklik gösterir. Devlet hastanelerinde ehliyet alma süreci biraz daha uzundur, çünkü sıra beklemek zorunda kalabilirsiniz.

Aile Hekiminden Sürücü Olur Belgesi Alma

Aile hekiminden bu belgeyi alabilmeniz için öncelikli olarak e-devlet üzerinden gerekli formu doldurmanız gerekiyor. Formunuzu doldurduktan sonra aile hekiminize gidiyorsunuz ve randevusuz bir şekilde işlemlerinizi başlatıyorsunuz. İşlem aynı gün içerisinde tamamlanıyor. Ancak görmeyle ya da işitmeyle ilgili bir sorununuz varsa bu durumda aile hekiminiz sizi uzman bir hekime yönlendiriyor ve işlemleriniz burada biraz daha uzuyor.

Gözlük Kullananlar Aile Hekiminden Sürücü Raporu Alabilir mi?

Eğer gözlerinizde herhangi bir sorun varsa bu durumda aile hekiminiz size gözlükle sürücü olabilir şeklinde bir rapor hazırlayacaktır. Yani görme kusurunuz çok sıkıntılı değilse aile hekiminden sağlık raporunuzu alabilirsiniz. Eğer doktorunuz gözlerinizde daha büyük sıkıntı görürse bu durumda genel bir muayene için sizi uzmana yönlendirecektir.

Yukarıdaki bilgiler doğrultusunda sürücü olur raporunu almak için istediğiniz bir yöntemi tercih edebilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.12.2021

Disk Frenler ve Kampanalı Frenler Arasındaki Fark Nedir

04.08.2023

Taksi Çıkması Araç Nasıl Anlaşılır

27.07.2021

Arızalı Kontak Anahtarının Belirtileri Nelerdir

10.11.2020

Emniyetli Bir Sürüş İçin 23 Tavsiye