Sürücü Kursu Ücretlerine Yüzde 12 Zam Geldi

ABONE OL
Sürücü Kursu Ücretlerine Yüzde 12 Zam Geldi

Sürücü kursları her yıl Ekim ayında yeni oranlarla güncelleniyor. Yeni rakamlarla ilgili ilk haber ise Samsun’dan geldi.

Samsun Valiliğinde düzenlenen komisyon toplantısında 2021 yılında uygulanacak olan sürücü kursu ücretlerine % 12 oranında zam kararı alındı. Açıklanan orana göre 2020 yılında 1,535 TL olan B sınıfı ehliyet ücreti 2021 yılında 185 TL artışla 1,720 TL olacak. Karar sonrasında sürücü kursları 2021 yılında bu ücretin altında ya da üstünde kayıt işlemi gerçekleştiremeyecek. 

Samsunda Komisyon Toplantısı Yapıldı.

Samsun’da valilik, ilçe milli eğitim müdürlükleri, sürücü kursları dernekleri ile ticaret ve sanayi odası tarafından kurulan komisyon toplantısında % 20 ve % 15 zam talepleri vardı, Valilik ise toplantıda enflasyon oranında zammı uygun gördü ve % 12 olarak belirlendi.

Alınan kararda 2021 1 Haziran’a kadar KDV oranı % 1, 1 Haziran’dan sonra ise KDV oranı % 8 şeklinde olacak.

Sürücü Kurslarında Yüz Yüze Eğitim Durduruldu

Tüm kurumlarda olduğu gibi sürücü kursları da korona sürecinde alınan tedbirler kapsamında 15 Kasım sonrasında yüz yüze eğitime ara verildi. Sadece uygulamalı eğitim olan direksiyon derslerinin yüz yüze yapılmasına izin verilirken diğer dersler online sistem üzerinden devam edecek.

Karadeniz Sürücü Kursları Dernek Başkanı Hasan Guda komisyon toplantısında yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“Birebir eğitim bakanlık tarafından yasaklandı. Teorik derslerde trafik, motor, sağlık ve ilkyardım uzaktan eğitim başlayacak. Direksiyon eğitimine bu süreçte müsaade edilmiyor. Rehabilitasyon merkezlerine izin veriliyor. Uçakta 150 kişi seyahat edebiliyor, ama bize ve pilot eğitimlerine izin verilmiyor. Önceden 1 araçta 12 kişi sınav olabiliyordu. Bu sayı 8’e düştü. Her kurumdan ilçe için 2 araç sınava alıyorlar. Normalde 24 adayı sınava sokmamız gerekirken, 16 adayı sınava sokuyoruz. Bu da bizleri zor durumda bırakıyor. Gerekli her türlü tedbiri almak kaydıyla birebir direksiyon eğitimlerinin başlaması konusunda mecliste de bir çalışma yürütülüyor.”

Sürücü kurslarında eğitimle ilgili alınacak son karar yine sitemiz üzerinden siz değerli sürücü adaylarına ve sürücülere anlık olarak bildirilecektir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.02.2023

Debriyaj Sorunu Nasıl Anlaşılır

24.02.2021

Okul Taşıtı Nedir, Okul Taşıtı Nasıl Olmalıdır

27.10.2020

Emniyet Şeridi Nedir, Ne İşe Yarar

30.04.2021

Elektrikli Araba Almalı mıyım