Sürücü Kursu Sınavları Ne Zaman Açıklanacak

ABONE OL
Sürücü Kursu Sınavları Ne Zaman Açıklanacak

Ehliyet almak için sizden istenilen belgeleri eksiksiz bir şekilde teslim etmeniz, bir hafta 10 gün boyunca sürecek teorik eğitimlere katılmanız ve bunun ardından gireceğiniz e-sınavda başarılı olmanız gerekiyor.

İki aşamalı bir sınav takvimini izleyen bu uzun yolculuk içerisinde sürücü adaylarının en çok merak ettikleri şey ise sürücü kursu sınavlarının ne zaman açıklanacağıdır. Çünkü bu sınavdan alınacak notlar sürecinde belirleyicisi olacaktır.

E- Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

E-sınav online olarak yapılan elektronik sınava verilen isimdir. Her sürücü adayı aynı gün ve aynı saatte ehliyet sınavına girer ve sınavdan hemen sonra aldıkları puanları öğrenebilirler. Bu sorunun merak edilmesinin önemli nedeni ise 2016 yılından önce sınav sonuçlarının açıklanmasının uzun sürmesiydi. 2016 yılında yapılan değişiklikler sonucunda online sisteme geçilmiş olduğundan dolayı sınav sonuçları hemen açıklanıyor. Dolayısıyla sorunun yanıtı sınavdan hemen sonra şeklinde yanıtlanabilir.

E-Sınav Sonucu Açıklanınca Ne Yapmam Gerekiyor?

E-sınav sonucunuz açıklandığında izlemeniz gereken iki farklı yol var. Bu yolları ise sınavdan alacağınız puan belirliyor. Örneğin girdiğiniz sınavda istediğiniz başarıyı elde edemezseniz yani 70’in altında puan alırsanız bu sınavdan kaldığınız ve tekrardan sınava girmeniz gerektiği anlamına geliyor. Böyle bir durumda izlemeniz gereken yol tekrardan randevu alarak e-sınava yeniden girebilmenizdir.

İkinci yolu ise sınavdan 70 puanın üzerinde almanız belirliyor. 70 puanın üzeri sınavda başarılı olunduğunu yani geçildiğini gösterir. Böyle bir durumda direksiyon sınavı için başvuru hakkınız oluşuyor. Sınavdan hemen sonra direksiyon sınavına başvuruda bulunabilirsiniz.

Direksiyon Sınavına Başvuru Ne Zaman Yapılıyor?

Direksiyon sınavına başvurunuzu e-sınavı geçtiğiniz anda yapabilirsiniz. Sürücü kursunuz bu başvuru işlemi için size gerekli desteği sağlayacak ve sizin için randevu talebini kendileri oluşturacaktır. Randevunuz genellikle 2 hafta içerisinde oluşturulur.

Direksiyon Sınavı Ne Zaman Sonuçlanır?

Direksiyon sınavına girdikten sonra gerekli puanı almanız halinde sınavınızın sonucunu yine hemen öğrenebilirsiniz. Bundan sonrası ise sürücü kursunuzun dosyanızı hazırlayıp Milli Eğitim Müdürlüğüne göndermesini içerecektir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.12.2022

Ehliyet Ne Kadar Sürede Alınır 2023

13.11.2020

Araba Camlarının Görevleri Nelerdir

30.01.2024

2024 MTV Fiyatları

03.02.2022

Antifriz Ne Zaman Değişir