Sürücü Kursu Sınav Sonuçları Nasıl Öğrenilir

ABONE OL
Sürücü Kursu Sınav Sonuçları Nasıl Öğrenilir

Ehliyet almak için başladığınız bu yolculukta teorik eğitiminizi tamamladıktan sonra sınava girersiniz ve girmiş olduğunuz sınav sonuçlarını hemen sınavdan sonra öğrenebilirsiniz.

Ehliyet alma süreci 3 aylık dönemi kapsar ve bu süre içerisinde alacağınız eğitimlerin genel değerlendirilmesinin yapılabilmesi için elektronik sınava katılmanız gerekir. Elektronik ortamda yapılan sınavın amacı daha önceden olduğu gibi sınav sonuçlarının geç açıklanmasının önüne geçebilmektir.

Elektronik sınav sonucunu öğrenebilmek için TC Kimlik No gereklidir. Kimliğinizi yazıp sorgulama yaptığınızda sınavınızın sonucu hemen ekranınızda olacaktır.

Ehliyet Sınavları Nereden Öğrenilir?

Ehliyet sınavları Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu takvime göre yapılır. Sınav sonrasında yukarıda da belirttiğimiz gibi TC kimlik numaranızı Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesi üzerinden e-sınav ehliyet sonuçları sorgulama sayfasına girerek öğrenebilirsiniz.

E-Sınav Ehliyet Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

E-sınav sisteminin devreye girmesinin ardından artık ehliyet sınav sonuçları hemen sınavın sonunda otomatik olarak öğrenilebiliyor. Ehliyet sınavı 100 puan üzerinden hesaplanır ve bu sınavdan en az 70 puan alınması gerekir. Sınavda toplamda 35 soruyu doğru olarak yanıtlayan herkes e-sınavı kazanmış olacaktır.

Ehliyet sınavı sonrasında kursiyerler sınava girdikleri merkezlerden ya da gittikleri sürücü kursundan veya internet sitesi üzerinden sorgulama yaparak sonuçlarını öğrenebilirler. Ehliyet sınav sonuçlarına ilişkin sonuçlar MTSK Müdürlüğü tarafından açıklanır.

E-Sınava Nerede Girerim?

Elektronik sınav Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu takvime ve yere göre yapılır. Her aday önceden kurs yeri hakkında bilgi sahibi olur. Kurs yerleri sürücü kursu tarafından açıklanır ve sınava girecek olan adaya ehliyet sınav belgesi verilir. Bu belge üzerinde nerede ve ne zaman sınava gireceği açık bir şekilde belirtilmiştir.

Ehliyet sınavı hangi şehirde sürücü kursuna gidiyorsanız o şehirde yapılır.

Ehliyet Sınavını Geçersem Ne Yapmam Gerekir?

Sınavdan hemen sonra sonucunuzu öğrendiğinizde eğer kazanmışsanız hemen direksiyon sınavı için tarih alabilirsiniz. Direksiyon sınavı için başvurunuz sonrasında tahmini olarak 15 gün içerisinde direksiyon sınavına girersiniz ve bu sınav sonucuna göre ehliyetinizi almaya hak kazanırsınız.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.10.2020

Ticari Araç Nedir

01.09.2022

Akaryakıt İstasyonu Nasıl Açılır? Benzin İstasyonu Açma Maliyeti

15.11.2022

Yerli Otomobil TOGG ve Türkiye'nin Yerli Otomobil Tarihi

16.02.2024

Hararet Yapan Araç Zarar Görür mü