Sürücü Kursu Ne Zaman Açılacak

ABONE OL
Sürücü Kursları Ne Zaman Açılacak

Corona virüsü ülkemizde görülmeye başladığı andan itibaren tedbir amaçlı bazı eylemlere geçildi. Bu eylemler sayesinde salgın biraz gerilemeye başladı. Bu salgın süresi içerisinde birçok sektör olumsuz olarak etkilendi. Bunlar arasında sürücü kursları da yer alıyor. Ehliyet almak istiyorsanız sürücü kurslarının açılmasını beklemeniz gerekiyor. Sürücü kursları sundukları hizmet içeriği ile ehliyet almanıza yardımcı oluyor.

Corona virüsü sonrası normalleşme ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün itibari ile bazı açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar sonucunda normalleşme süreci için gerekli tedbirlerin alınarak işlem yapılacağı ve bunun sonucuna bakılarak Temmuz ayına kadar gidilebileceğinin açıklamalarında bulundu.

Sürücü Kursları Açıldı Mı?

Yapılan açıklamalar sonucunda insanların merak ettiği konular arasında sürücü kurslarının açılıp açılmadığı yer alıyor. Normalleşme süresi içerisinde alışveriş merkezlerinin gerekli tedbirleri alarak açılacağı belirtildi. Buna bağlı olarak tüm sektörlerde bir hareketlenme olacaktır. Yapılan açıklamalarda sürücü kursları ile ilgili bir ibare yer almıyor. Bu da sürücü kurslarının pasifliğini sürdüreceğini öngörüyor.

Normalleşme süresi içerisinde kişiler gerekli hijyen kurallarına uygun olarak hareket ederse bu süreç daha hız kazanabilir. Buna bağlı olarak da sürücü kursları ve diğer alanlarda bir hızlanma olacaktır.

Sürücü Kursları Ne Zamana Kadar Kapalı

Sürücü kurslarının kapalı kalacağı net bir tarih bulunmuyor. Ancak normalleşme sürecinde her şey düzgün giderse açılması da hız kazanacaktır.

Okulların açılması ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada 1 Haziran’ı hedef olarak göstermişti. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan sürücü kursları da bu tarihte aktif olarak hizmet vermeye başlayabilir. Bununla ilgili açıklama Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacaktır.

Sürücü kurslarının açılması ile eğitimi yarıda kalan kişiler ve ehliyet almak isteyenler başvuru yapabilirler. Ayrıca sürücü kurslarının açılması sonrası fiyatlarda bir indirim de söz konusu olabilir. Kursların düzenleyeceği kampanyalar ve benzeri etkenler ile bu sektördeki süreç de normalleşmeye hızlı bir adım atabilecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Haziran sonrası bazı kurumları da açmayı düşünüyor. Bilim Kurulu onaylarsa yaygın eğitim veren tüm kursların açılması yönünde çalışma var. Sürücü ve Ehliyet Kursları'nın da normalleşme sürecine göre 1 Haziran'da açılması bekleniyor.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.12.2021

Sürücü Kursu Direksiyon Eğitimi Kaç Gün

06.02.2023

Ehliyet Yenileme İçin Son Tarih 2023

14.01.2022

Karabağlar Sürücü Kursları - Karabağlar Ehliyet Kursları

07.10.2021

Direksiyon Sınavına Girmezsem Hakkım Yanar Mı