Sürücü Kursu İçin Adli Sicil Belgesi Nereden Alınır? 2022

ABONE OL
Sürücü Kursu İçin Adli Sicil Belgesi Nereden Alınır? 2022

İş başvurusu da dahil olmak üzere birçok kurum ve kuruluş bazı işlemlerinde adli sicil kaydı yani halk arasında bilinen adıyla sabıka kaydı belgesi talep etmektedir. Sürücü kursları da kayıt esnasında bu belgeyi zorunlu tutan eğitim kurumlarıdır.

Adli sicil kaydı belgesini almak eskiden zor ve uğraştırıcı bir süreçti. Bunun için neredeyse bir gününüzü ayırmanız gerekirdi, çünkü adliyelerden alınan bu belge için uzun kuyruklar beklemeniz gerekirdi. Adli sicil belgesi o dönemlerde yalnızca kişinin kendisine verildiği için tüm programlarınız da alt üst olurdu.

Günümüzde gelişen teknoloji pek çok şeyde olduğu gibi sürücü kurslarına verilmek üzere alınan adli sicil belgelerinin alımını da kolaylaştırmıştır. Bunun için izlemeniz gereken yol aşağıdaki gibidir.

Adli Sicil Kaydı Nereden Ve Nasıl Alınır?

Adli sicil belgesi gizli tutulan belgeler içerisinde yer alır. Bunun için bu belgeyi alabilmeniz için 18 yaşında olmanız gerekir. 18 yaşından küçükler için alınacak olan belge vekalet ile mümkün olur. Adli sicil kaydı belgenizi yine eskiden olduğu gibi Adliyelerde bulunan Adli Sicil Müdürlüklerinden, Kaymakamlıklardan, yurt dışında Büyükelçiliklerden alınabilir. Ancak daha kolay bir yöntemi tercih etmek istiyorsanız e-devlet sistemini kullanabilirsiniz.

E Devlet’ten Sabıka Kaydı Belgesi Nasıl Alınır?

E-devlet üzerinden sabıka kaydı belgenizi alabilmek için öncelikli olarak e-devlet şifrenizin olması gerekiyor. Şifreniz yoksa PTT şubelerinden küçük bir ücret karşılığında satın alabilirsiniz. Şifreniz varsa bu durumda ttps://www.turkiye.gov.tr/adli-sicil-kaydi linkine tıklamanız yeterli olacaktır. E-devlet kimlik doğrulama sayfasına kimliğinizi doğruladığınızda doğrudan bilgilendirme sayfasına yönlendirilirsiniz.

Bu sayfanın altında “Yukarıdaki Bilgilendirme Yazısını Okudum” sekmesini seçerek tıklamanız yeterlidir. Bu işlem sonrasında ekrana nüfus bilgileriniz gelecek ve belgeyi nereye vereceğinizi doldurmanız istenecek. Eğer adli sicil kaydınız yoksa bu durumda “YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN ŞAHSIN ADLİ SİCİL KAYDI YOKTUR”  şeklinde bir ibareyle karşılaşırsınız. Eğer adli sicil kaydınız varsa bu durumda detaylar bu alanda görüntülenecektir.

Son olarak yapmanız gereken şey ise bu belgeyi yazdırmak ya da göndermek için indirmeniz. 

Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.11.2023

Özel Direksiyon Dersleri Hakkında Merak Edilenler

29.01.2021

Arkadan Çekişli Araçları Kış Koşullarında Kullanmak İçin 4 İpucu

20.08.2021

Fren Hidroliği Değişimi Gerekli mi

28.09.2022

ÖTV Muafiyeti Nedir? ÖTV Muafiyetli Araçlar Nelerdir