Sürücü Kursu Fiyatları 2021 - Ehliyet Fiyatları 2021

ABONE OL
Sürücü Kursu Fiyatları 2021 - Ehliyet Fiyatları 2021

18 yaşını dolduran her genç şartları yerine getirmiş olmaları halinde ehliyet almak için başvuruda bulunabilir. Ancak ehliyete başvurmuş olmak kesin alacağınız anlamına gelmez. Bunun için dikkat etmeniz gereken bir süreç ve eğitim söz konusudur. Eğitimin başlangıcı sürücü kursu seçimi ile mümkün olur. Bunun içinde bulunduğunuz şehirde size iyi bir eğitim verebilecek olan ehiyet kursunu seçmek zorundasınız.  

Surucukurslari.com sitemizi ziyaret ederek bulunduğunuz şehirde size en yakın olan sürücü kurslarını görebilir, bu kurslar içerisinden değerlendirme yapabilirsiniz.

Sürücü kursu ararken dikkat edilen konuların başında sürücü kursu fiyatları gelir. Bu makaleyi hazırlamamızın amacı da 2021 sürücü kursu fiyatları hakkında bilgi vermektir.

 Sürücü kursunun seçimi sırasında fiyat belirlenip en uygun seçenek değerlendirildikten sonra kayıt işlemine geçilebilir. Kayıt işleminin tamamlanması için sizden istenilen belgelerin eksiksiz bir şekilde kursa teslim edilmesi şarttır. Gerekli olan prosedürlerin gerçekleştirilmesi sonrasında kayıt işlemi tamamlanır ve artık derslere katılım için hak kazanılmış olur.

Tüm bu süreç uzun gibi görünse de aslında zor değildir. Tüm işlemler neticesinde kursu tamamlayan sürücü adayı e-sınava girmek zorundadır. Girdiği bu sınavdan gerekli başarı puanı alındıktan sonra direksiyon sınavına girmek için hak kazanmış olacaktır.

Ehliyet Sınıfları

Ehliyet alınırken tercih edilmesi gereken sınıflar vardır. Bunun için sürücü adayının öncelikli olarak ne tip ehliyet almak istediğine karar vermesi gerekir. Ehliyetler, A1, A2, A, B, C, D, F sınıfı gibi bölümlerine ayrılır. Ehliyet fiyatları ise sizin bu sınıflardan hangisini alabileceğinizle alakalı bir durumdur. 

Sürücü kursu fiyatları her yıl Ekim ayında 1 yıllık olarak belirleniyor. Fiyatların belirlenmesinde ise TÜİK verileri göz önünde bulunduruluyor. 2021 yılı için TÜİK rakamlarına göre % 9,11’lik bir zam söz konusu. Bu orana göre ortaya çıkacak zamlı fiyatların aşağıdaki gibi olması bekleniyor. Fiyatlarla ilgili verilecek en son karar Cumhurbaşkanına ait olacağından Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yani 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe girmesi bekleniyor.

 2021 sürücü kursu fiyatları sınıflara göre ayrı ayrı belirtilmiştir.

  • A1 sınıfı ehliyet fiyatları: 530TL,
  • A2 sınıfı ehliyet fiyatları: 530 TL,
  • A sınıfı ehliyet fiyatları: 530 TL,
  • B sınıfı ehliyet fiyatları: 1078 TL,
  • F Sınıfı ehliyet fiyatları: 530 TL,
  • B->D1 Sınıfına Geçiş ehliyet fiyatları: 1626 TL,
  • B->D Sınıfına Geçiş ehliyet fiyatları: 1626 TL,
  • B->C Sınıfına Geçiş ehliyet fiyatları: 1626 TL,
  • C,D->CE Sınıfına Geçiş ehliyet fiyatları: 1626 TL,
  • B,C,D->A1 Sınıfına Geçiş ehliyet fiyatları: 530 TL,
  • B,C,D->A2 Sınıfına Geçiş ehliyet fiyatları: 530 TL,
  • B,C,D->A Sınıfına Geçiş ehliyet fiyatları: 530 TL.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.06.2022

Ehliyet ve Direksiyon Sınavına Kaç Defa Girebilirim

27.01.2021

Kampana ve Disk Fren Nedir, Avantajı Nelerdir

08.07.2021

2022 Infiniti Qx60 İncelemesi

07.06.2021

Direksiyon Sınavından Geçemeyenler Ne Yapmalı