Sürücü Kursu Açılış Tarihi Belli Oldu

ABONE OL

Korona virüs sebebiyle mağdur olan kesimlerden birisi de ehliyet almak isteyen vatandaşlar ve sürücü kursları oldu. Faaliyetlerini geçici bir süre durduran sürücü kurslarının ne zaman açılacağı ve iptal edilen sınavların ne zaman yapılacağı merak konusu. Bu kapsamda araştırma yapan vatandaşlar sürekli olarak sürücü kurslarını aramakta ve internet üzerinden konu ile ilgili bilgi almaya çalışmaktadırlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme takvimi kapsamında bakanlıklar da gerekli tedbirleri almaya başladı. İnsanların sürücü kursları ile ilgili meraklarının da yakın zamanda giderileceği ve oluşan mağduriyetlerin telafi edileceği düşünülüyor.

Ehliyet Sınavı Ne Zaman Olacak?

Açıklanan normalleşme takvimi ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı azaltılmış şekilde, uzaktan eğitim verebilecek altyapıya sahip bazı sürücü kurslarını 1 Haziran’dan itibaren açmayı düşünüyor. Yetkililerce hiçbir şeyin 10 Mart 2020 öncesi gibi olmayacağının açıklanması ile hayatımızda bu alanda da ne gibi farklılıklar olacağı hepimizin merak konusu.

Son dönemde ehliyet yazılı sınavlarının Halk Eğitim Merkezlerinde merkezi sistem aracılığı ile yapıldığı göz önünde bulundurulduğunda zaten kalabalık ortamlarda yapılmayan ehliyet sınavının yine aynı yöntemle fakat daha az sayıda katılım olacak şekilde ve sık sık yapılması planlanıyor. Ehliyet sınavlarının e-sınav takvimlerinde güncellenme çalışmaları devam ediyor. E Sınav uygulaması ile kişiler ehliyet sınavlarına girebilme hakkı elde edecekler.

Direksiyon Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Hepimizin bildiği üzere ehliyet sınavları yazılı ve uygulamalı olarak iki aşamada yapılmaktadır. Yazılı sınav aşamasının nasıl planlandığını yukarıda anlatmaya çalıştık. Sınavın ikinci aşaması olan direksiyon sınavının da uygulanma şeklinde normalleşme süreci kapsamında bir kısım yeniliklerin olacağı düşünülüyor. Bu kapsamda sürücü adayının yanında bulunan Milli Eğitim Bakanlığınca görevlendirilmiş eğiticilerin sayısının yarıya indirilmesi planlanıyor. Aynı zamanda yazılı sınavların daha sık yapılması sonucunda direksiyon sınavlarının da daha sık periyotlarla yapılma ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu tedbirlerin yanında direksiyon sınavına katılacak adayların randevu sistemine göre sınav alanına gelmeleri ve sınav alanında sosyal mesafeyi ihlal edici yaklaşımlarda bulunmamaları sağlanacak, bütün adaylara maske takma zorunluluğu getirilecek.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.11.2020

Motor Yağı Ne Yapar

15.03.2023

Sıfır Engelli Araç Fiyatları Güncellendi! Sıfır Engelli Araçlarda Mart 2023

03.12.2020

Yeni Araç Sahipleri İçin İpuçları

23.11.2020

Dikkatsiz Dağınık Araç Kullanma Nedir