Sürücü Kurslarında Hangi Dersler Verilir

ABONE OL
Sürücü Kurslarında Hangi Dersler Verilir

İlk kez sürücü kursuna yazılan ya da yazılmayı düşünen bir sürücü adayının merak ettiği husus kursta hangi dersleri alacağı yönündedir. Aşağıda bir kursiyerin hangi dersleri alacağı detaylıca belirtilmiştir.

Teorik Dersler

Hangi sınıf ehliyeti alacaksanız alın teorik derslere katılmak zorundasınız. Teorik dersler trafik ve çevre bilgisi, ilk yardım, motor ve trafik adabı şeklindedir. Derslerin genel saatleri ise şöyledir.

  1. Trafik ve çevre bilgisi dersi 16 saat
  2. İlk yardım dersi 8 saat,
  3. Motor dersi 6 saat
  4. Trafik adabı 4 saat
  5. Direksiyon dersi

Trafik ve Çevre Bilgisi Dersi

Trafik dersinde kursiyerin gördüğü eğitimde amaç karayolunda güvenliğin nasıl sağlanması gerektiği yönündedir. Bunun içinde yolların bakım onarımları, trafik işaretleri, kurumların görevleri gibi detaylar kursiyerlere anlatılır.

Trafik dersi içerisindeki en önemlisi ise trafik işaretleridir. Bu işaretler sürücünün yolda nasıl hareket etmesi gerektiğini gösteren simgelerden oluşur.

İlk Yardım Dersi

İlk yardım dersi adından da anlaşılacağı gibi trafikte yaşanan herhangi bir kaza sonrasında yapılması gerekenleri ele alır. İlk yardım önlenebilir kazalar olmasa da kaza olduktan sonra sürücü ve yaralıların hayatlarının kurtarılması için oldukça önemlidir. İlk yardım derslerinde olası bir kaza sonrası ne yapılması gerektiği anlatılır. Sadece bu değil aynı zamanda ne zaman müdahale edilmeyeceği de öğretilir.

Motor Dersi

Bu dersi almamızın nedeni bir sanayi ustası olmamızı sağlamasa da yolda kaldığımızda ya da aracınızla ilgili bir problem yaşadığınızda ne yapmanız gerektiğini öğretecektir. Aracın tüm teknik aksamları hakkında bilgiler verilirken direksiyon, egzoz, göstergeler, aydınlatma sistemi gibi araçta hayati önem taşıyan sistemler hakkında bilgiler verilir.

Trafik Adabı Dersi

Trafik adabı ehliyet sınavında 6 soruluk bir alandır. Genel olarak trafikte nasıl hareket edilmesi gerektiğine dair bilgiler verilir.

Direksiyon Dersi

Direksiyon dersine yukarıdaki teorik dersler tamamlandıktan sonra geçilir. Bu eğitimi alacak olan kişiye usta öğretici tarafından aracın nasıl kaldırılması, durdurulması, park edilmesi, vites değiştirilmesi ve hareket hali hakkında detaylı bilgiler verilir.

Sürücü kursu eğitimleri hakkında https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.03.2021

A Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir

30.11.2020

İş Makinesi Ehliyeti Nasıl Alınır

31.05.2021

Dijital Ehliyet Nedir? Dijital Ehliyet Başvurusu Nasıl Yapılır

15.06.2021

2022 Ehliyet Sağlık Raporu Ücretleri