Sürücü Kursları Kapandı mı? Ehliyet Sınavları Ne Zaman Olacak

ABONE OL
Sürücü Kursları Kapandı mı - Ehliyet Sınavları Ne Zaman Olacak

Korona salgını devam ederken, İçişleri Bakanlığı tedbirlerini genişleterek devam ettiriyor. Koronanın ilk dalgasında kapatılan sürücü kursları daha sonra yeniden açılmış, sürücü adayları kurslara katılım gerçekleştirerek ehliyetlerini almışlardı.

Salgının ikinci dalgasında ise yine tedbirler kapsamında sürücü kursları kapatılarak karantina günleri yeniden başlatıldı.  Açıklanan tedbirler kapsamında tüm özel öğretim faaliyetlerine ara verildi.

Sürücü Kursları Kapatıldı Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı, ehliyet, gemi adamı, pilot lisansı gibi kurslarla diğer özel kursların gerekli alt yapılarını hazırlamaları sonrasında teorik dersleri uzaktan devam ettirebileceklerini açıkladı. Bilindiği üzere eğitim faaliyetlerine artık uzaktan devam ediliyor. Sürücü kursları yüz yüze eğitime başlandıktan sonra uygulama eğitimlerine geçebilecek. Son yapılan açıklamaya göre uzaktan eğitimin 4 Ocak’a kadar devam edeceği belirtiliyor.

Sürücü Kursları Eğitime Devam Edebilecek Mi?

20 Kasım 2020 tarihinden itibaren başlatılan uzaktan eğitim Milli Eğitim Bakanlığının Özel Öğretim Kanunu kapsamında yer alan tüm kursları kapsıyor. Gönderilen yazı ile birlikte bireysel eğitimlerin dışındaki tüm özel faaliyetlere de ara verilmiştir. Yani 4 Ocak’a kadar uygulamalı eğitim durdurulurken direksiyon eğitimleri bireysel olarak yapıldığı için devam edecek.

Ehliyet Sınavları Ne Zaman Olacak?

Uygulamalı eğitime verilen ara sonrasında sürücü adaylarının merak ettiği hususlardan birisi de ehliyet sınavlarının ne zaman yapılacağı konusunda olmuştur. İçişleri Bakanlığının genelgesine göre sokağa çıkma yasağı göz önünde bulundurularak sınavların yapılmasına devam edecek.

Direksiyon Sınavları Ertelendi mi?

Direksiyon sınavları ve uygulama eğitimleri bireysel olarak yapıldığından dolayı henüz bu sınavların ve eğitimlerin ertelenmesi ya da iptal edilmesi gibi herhangi bir durum söz konusu değildir. Şu an itibariyle kursa devam eden sürücü adayları teorik eğitimlerini uzaktan yaptıktan sonra direksiyon eğitimlerini alabilecek ve sonrasında da direksiyon sınavına katılabilecekler.

Sınavlar il ve ilçe Milli Eğitim Bakanlığı müdürlüklerinin izni çerçevesinde İçişleri Bakanlığının genelgesine uygun bir şekilde yapılmak zorunda. Buna göre belirlenmiş olan sokağa çıkma yasağı kısıtlamaları çerçevesinde sınavlar yapılacak.

Ehliyet ve direksiyon sınavları ve soruları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

13.08.2021

SRC Belgesi Cezası Ne Kadardır

19.01.2021

Kırmızı Işıkta Nasıl Doğru Durulur

02.03.2021

N Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir

24.09.2021

Seyahatin İptal Edildiği Durumlarda Seyahat Sigortası Ne Olur