Sürücü Kursları Kapanacak mı, Ehliyet Sınavı Ertelendi mi

ABONE OL
Sürücü Kursları Kapanacak mı, Ehliyet Sınavı Ertelendi mi

Koronavirüs salgısını sonrasında güncel yaşam içerisinde pek çok şeyde aksamalar, ertelemeler ve iptaller olurken sürücü kurslarının eğitimlerine devam edip etmeyecekleri de merak konusu oldu.

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı sürücü kurslarının 15 Kasım sonrasında eğitimlerine online ortamdan devam etmesine karar vermişti.  Buna göre durumdan haberdar olmayan ve ilk kez sürücü kursu kaydını yaptırmak isteyen adaylarda sürecin nasıl olacağı konusunda araştırma yapmaya başladı.

Sürücü kurslarının kapanıp kapanmayacağı, eğitimin nasıl devam edeceği ile ilgili merak edilen konular haberimizin detaylarında yer almaktadır.

Sürücü Kursları Kapanacak mı?

Türkiye korona kapsamında tedbirlerini almaya devam ediyor. Buna göre özellikle okullarda eğitime ara verilmiş online sisteme geçilmişti. Bu karar Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında olan sürücü kurslarına gözlerin çevrilmesine neden oldu.  Milli Eğitim Bakanlığı ise konuya ilişkin olarak yapmış olduğu açıklamada: “ Tedbirler kapsamında özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yapılan bireysel eğitimler dışında tüm özel öğretim faaliyetlerine ara verilmiştir açıklaması yaptı”

Sürücü Kursları Eğitime Devam Edebilecek mi?

Milli Eğitim Bakanının açıklamasında belirtti gibi özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki bireysel eğitimler bundan sonra ikinci bir yazılı açıklamaya kadar yüz yüze devam edecek. Bakan Selçuk, okullardaki uzaktan eğitim okul yöneticilerinin koordinesinde ve öğretmenlerle birlikte belirlenecek ve bu şekilde velilere duyurulacak. Dersler yine müfredatta belirlenmiş olan konulara göre yapılacak.

Ehliyet Sınavları Ertelendi mi?

Şu an açıklanmış olan bilgilere göre ehliyet sınavlarının ertelenmesi söz konusu değil. Kurslarına devam eden kursiyerler bulundukları il ve ilçelerdeki Milli Eğitim Müdürlüklerinin izni dahilinde ve İçişleri Bakanlığının genelgesinde ki hükümlere bağlı kalınarak sokağa çıkma yasağı göz önünde bulundurulup yapılacak.

Tüm bu süreç devam ederken sürücü kurslarından beklenen şey ise özellikle yüz yüze eğitimleri devam eden kursiyerler için gerekli maske, mesafe ve hijyen şartlarının yerine getirilmesine özen göstermek. Bu kurallara uymayan sürücü kursları ise ağır yaptırımlarla karşılaşabilecekler.

Sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.07.2020

Ülkelerin Otomobil Kültürleri

22.09.2022

Ehliyet İçin Aile Hekimi Sağlık Raporu Geçerli mi

28.08.2020

İkame Araç Nedir - İkame Araç Almanın Şartları Nelerdir

07.07.2023

Sürücü Kursu Ücretlerine Zam