Sürücü Kursları Direksiyon Derslerine Devam Edecek

ABONE OL
Sürücü Kursları Direksiyon Derslerine Devam Edecek

Korona virüs vakaları kışın gelmesiyle birlikte yeniden yükselmeye başlarken, Türkiye’de önlemlerini giderek artırmaya başladı. Pek çok kurum kendi içerisinde önlemlerini almaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı ise 2020 yılında ehliyet sınavlarını durdurmuş birçok sürücü adayı da mağdur olmuştu. Yeniden artan vakalar sonrasında kursların kapanması yeniden gündeme gelirken Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü resmi bir yazı yayınlayarak, sürücü kurslarının direksiyon derslerine devam edeceğini duyurdu.

Kısıtlamaların giderek yayılması, Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız’ın yeni bir açıklama yapmasına neden oldu. Yıldız yaptığı “Bireysel Uygulama Eğitimi Bulunan Programlar”  konulu resmi yazıda sürücü kurslarının ve bire bir eğitim veren kursların eğitimlerine devam edeceğini açıkladı.

“Bireysel Uygulama Eğitimi Bulunan Programlar Başlıklı Resmi Yazı”

Korona salgını kapsamında “5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyetlerine devam eden kurumlarda 20 Kasım 2020–4 Ocak 2021 tarihleri arasında yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerine ara verilmiş ve söz konusu kurumlarda faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edecektir.” Denilmişti. Bu karar sonrasında “Bireysel Uygulama Eğitimi Bulunan Programlar” başlıklı resmi yazıda;

“Yüz yüze eğitim faaliyetlerine ara verilmiş olan özel eğitim kurumlarında kayıtlı olanların (motorlu taşıt sürücüleri kursu direksiyon uygulama eğitimi, iş makineleri sürücü eğitim kursu uygulama eğitimi, pilot yetiştirme kursu uygulama eğitimi, gemi adamı yetiştirme kursu uygulama eğitimi, çeşitli kurslar kapsamında bulunan ve piyano kursu öğretim programı gibi) kontrollü bir şekilde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması halinde uygulama eğitimlerine devam etmesi kararı alınmıştır.” Denildi.

Yukarıdaki resmi açıklamanın nedeni ise kursları devam eden adayların eğitimlerinin online ortamdan yapılıyor olmasıdır. Sürücü kursları kayıtları var olan sürücü adaylarına online olarak eğitim verecek. Bu adaylar uygulamalı eğitimlerine henüz başlamadıklarından dolayı kurslarına gelmeleri gerekmiyor.

İçişleri Bakanlığı'nın 18 Kasım 2020 tarihli ve 19161 sayılı Genelgesine göre salgınla mücadele kapsamında ikinci bir karara kadar haftasonu 10.00–20.00 saatleri dışında sokağa çıkma yasağı söz konusu olacak. Tüm illerde uygulanan bu karar direksiyon eğitimi gören ya da görecek olan adayların da kafasında soru işareti oluşturmuştu. Resmi açıklamadan da anlaşılacağı üzere artık uygulamalı eğitime katılacak olanlar bu yasağın dışında kalacaklar.

Sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.04.2020

Düzce Sürücü ve Ehliyet Kursları

20.08.2020

Trafikte Yayaların Uyması Gereken Kurallar Nelerdir

20.08.2021

Arabada Ne Tür Benzin Kullanıldığını Bir Önemi Var mı

21.10.2021

İnce Yedek Lastiklerle Ne Kadar Yol Gidebilirsiniz