Sürücü Belgesi İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır

ABONE OL
Sürücü Belgesi İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır

Ehliyetlerde yapılan yeni düzenlemeler herkesi kapsıyor.  Bu nedenle ilk kez ehliyet alacak kişiler ya da ehliyet sınıfı değiştirecek olanlar yeni düzenlemeyle birlikte ehliyet raporunu yani diğer bir ismiyle sağlık raporunu yeniden almak zorundalar. İstenilen bu raporla ilgili merak edilen husus ise bu raporların nereden ve ne şekilde alınması gerektiği konusunda.

Sağlık raporunun alınması için belirli bir yer bulunmuyor. Bunun için bazı adayların göz önünde bulundurduğu şey rapor için para ödememek ya da az ödemek.  Buna göre ehliyetin alınabileceği yerler aşağıdaki gibidir.

  • Bakanlığa ve üniversitelere bağlı sağlık tesisleri
  • Özel hastaneler
  • Özel tıp merkezleri
  • Özel muayenehaneler
  • Aile sağlığı merkezleri yani sağlık ocakları
  • Özel poliklinikler

Sürücü Belgesi İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Aile Hekimleri

Ehliyetini aile hekiminden almak isteyenler bu işlem için ekstra bir ücret ödemiyorlar. Eğer aile hekimi araç kullanmada herhangi bir mahsur görmezse bu durumda rapora ehliyet için uygun onayı vererek ehliyetin alınmasını sağlayabiliyor. Aksi bir durum söz konusuysa bu durumda bir uzmana yönlendirilerek gerekli incelemenin yapılması öneriliyor. Uzman doktorun muayenesi sonrasında ise rapor hazırlanmış oluyor. 

Özel Hastaneler ve Tıp Merkezleri

Özel hastaneler ve tıp merkezleri de rapor vermek için gerekli olan yetkiye sahip. Ancak adaylar bu merkezlerin ücretlerine göre tercih yapması gerekiyor, çünkü her merkez ya da hastanenin sağlık raporu fiyatları aynı değil.

Üniversite ve Devlet Hastaneleri

Üniversite ve devlet hastanelerindeki sırayı düşündüğünüzde genelde buralar sağlık raporu için tercih edilmiyor. Ancak vermekle yetkilendirilmiş olan bu sağlık kuruluşlarından almak istediğinizde detaylı bir muayene sürecinden geçmeniz gerekiyor.

Sürücü Belgesi Sağlık Raporu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Sürücü belgesi sağlık raporu için yapmanız gereken ilk işlem. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz sağlık kuruluşlarından herhangi bir tanesini tercih etmeniz. Bu kuruluşlarda size 20–25 maddelik bir form verilecek ve doldurmanız istenilecek. Doldurduğunuz form sizi bağladığı için sorumlusu siz olursunuz bu nedenle yazdıklarınızı kabul etmiş sayılırsınız. Raporunuzu aldıktan 1 yıl geçerliliği vardır. Eskiden rapor için fotoğraf isteniyordu ancak şu an istenmiyor. 

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.08.2020

HGS Bakiye Sorgulama

27.04.2021

Bijon Somunu Nasıl Gevşetilir

02.08.2021

Araçlarda Hangi Renk Daha Pahalı

13.11.2020

2021 Yılında Gelecek Arabalar Neler