Sürücü Belgesi Hangi Adrese Gelir

ABONE OL
Sürücü Belgesi Hangi Adrese Gelir

Sürücü kursu eğitimini tamamlayıp ehliyet sınavı ve direksiyon sınavını başarılı bir şekilde geçen sürücü adayları ehliyet almaya hak kazanmış demektir. Bunun için gerekli har ödemesini yaptıktan sonra ehliyetini almak için Nüfus Müdürlüğüne başvuruda bulunabilir. Başvuru sonrasında ise sürücü belgesi PTT yoluyla Nüfus Müdürlüğüne verilen adresi kargo edilir.

Yenilenen Sürücü Belgesi Kaç Günde Gelir?

Sürücü belgesini yenilemek için Nüfus Müdürlüğüne başvuru yapılması gerekir. İnternet üzerinden alınacak randevu sonrasında belirtilmiş gün ve saatte hazır olunması gerekir. Sürücü belgesi başvurusu kabul edildiğinde eski belge alınarak sürücü belgesinin yerine geçen geçici belge verilir. Bu belge ile sürücü aracını istediği şekilde kullanabilir. Yeni sürücü belgesi ise en geç 15 gün içerisinde adrese teslim edilir.

Sürücü Belgemi Almam Toplam Ne Kadar Sürer?

Bir sürücü adayı sınava girişinin ardından sonuçlarının açıklanması ve evraklarının teslim edilmesi dahil olmak üzere yaklaşık 3 ay içerisinde ehliyetini teslim almış olur. Ancak bu bulunduğunuz şehirdeki yoğunluğa göre değişeceğinden 2 ayda teslim edilmesi de söz konusudur.

Para Yatırmadan Ehliyet Randevu Alınır mı?

Para yatırmadan ehliyet randevusu alınması mümkündür, ancak randevu işlemlerinin yapıldığı gün harç ödemelerinizi yapmış olmanız gerekiyor. Yani randevunuza harç ödemesini yapmadan gelirseniz işlemleriniz başlatılmaz.

Ehliyet Nüfusta Ne Kadar Bekler?

Sürücü adaylarının en büyük sıkıntılarından birisi harç ücretleridir. Çünkü harç ücretlerinin yüksek olması ister istemez adayların ehliyetlerini bekletmesine neden oluyor. Bir sürücü sertifikasını ehliyete dönüştürmek için en fazla 2 yıl beklemesi gerekir. 2 yıl bekledikten sonra ehliyete dönüştürülmezse bu durumda ehliyeti iptal edilir. Genel olarak ise sertifikaların ehliyete dönüştürülmesi için beklenmesi gereken süre 1–2 haftadır.

Ehliyet Dersleri kaç gün sürüyor?

Ehliyet dersleri genel olarak ortalama 15 gün kadar sürer. Yani bir sürücü adayının sınava girebilmesi için geçen süre 1 ay olarak hesaplanabilir. Bu bir ay sonrasında ise direksiyon eğitimi ve direksiyon sınavı için 1 aylık sürenin daha geçmesi gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.03.2023

Sıfır Engelli Araç Fiyatları Güncellendi! Sıfır Engelli Araçlarda Mart 2023

09.06.2022

Vites Küçültmek Hangi Durumlarda Faydalıdır

28.09.2021

Ehliyet Almak İçin Boy Sınırı Var mı

08.02.2022

Karavan Kullanabilmek İçin Hangi Sürücü Belgesine İhtiyacım Var