Sürücü Belgeleri Geçici Olarak Verilemeyecek Psikiyatrik Rahatsızlıklar

ABONE OL
Sürücü Belgeleri Geçici Olarak Verilemeyecek Psikiyatrik Rahatsız

Hastalık veya hastalık olmayan ruhsal durumların kavramsal olarak tanımlanması yolu seçilmiştir. Yani tüm hastalıklar veya ruhsal durumların sıralanması olanaksız olduğundan örnekler olarak yer alır.

Psikotik Bozukluk

Psikotik bozukluğun alevlenmiş olduğu dönemlerde kişinin sürücü belgesine el konur. Durumun düzenlenmesi veya tedaviye yanıtın verilebilmesi için en az 3 ay sonra muayene koşulu konur. Eğer bu süre sonunda sürücü olmaya uygundur sonucu çıkarsa o zaman 6 ayda bir kontrole girmesi şartıyla ehliyeti yeniden verilir.

Major Depresyon

Major depresyon yaşayan bir kişinin durumuna göre sürücü belgesine el konulabilir. Belgenin tekrar verilebilmesi için muayene koşulu konulur ve yeniden muayene sonrasında uygun görülürse ehliyet tekrar verilir. Kontrol muayenelerinin süresi ve ne kadar aralıklı olması gerektiği ise rapor üzerinde belirtilir.

Anksiyete

Anksiyete yani panik atak durumu olan hastaların ehliyetleri kullanmış oldukları ilaçlara bağlı olarak alınabilir ya da alınmayabilir.

Dürtü Denetimi Bozukluğu

Dürtüleri yüksek olan kişilerin sürücü belgelerinin ellerinden alınmasına karar verilebilir. Dikkat eksikliği ya da dikkati azaltan ilaç kullananlar bu kapsam içerisine alınabilir. Bu dönemleri yaşayan kişilerin araç kullanmamaları gerekir ve bunun da imzalı bir belge ile kayıt altına alınması sağlanır.

Epilepsi

Epilepsi gibi nöbetler geçiren kişiler, bilinci bozan hastalıklar gibi nörolojik durumların söz konusu olduğu kişiler ilaçların seyrine göre belirlenmiş olan süre boyunca ehliyetlerine el konulabilir. Bu tip rahatsızlığı olan kişiler kullanılan ilaçlara karşı iyileşme eğilimi göstermiyorsa bu durumda ehliyetleri kalıcı olarak ellerinden alınabilir.

Parkinson

Parkinson hastalığı yaşayan kişilerin hastalığın şiddeti ve gidişine göre belirlenmiş olan süre boyunca ehliyetlerine el konulabilir. Eğer sorun ilaçla giderilemiyorsa bu durumda ehliyetlerinin kalıcı olarak ellerinden alınmasına karar verilebilir.

Alkol ve Madde Bağımlılığı

Alkol ve madde bağımlılığı yaşayan kişilerin remisyon ölçütleri karşılanana kadar bu da en az 6 aylık süreyi kapsayacak şekilde sürücü belgelerine el konulabilir. Tedavi yanıtı düşük olan alkol ve madde bağımlılarının ehliyetlerine kalıcı olarak el konulabilir.   

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.09.2021

Otomatik Şanzıman Arızaları Nasıl Anlaşılır

29.04.2020

Balıkesir Sürücü ve Ehliyet Kursları

28.01.2021

Ehliyet Yenileme Randevu Alma Numarası Kaç

20.05.2021

Ehliyet Yenileme Ne Zaman Son