Sunroof'un Tarihçesi ve Bakımı Nasıldır

ABONE OL
Sunroof'un Tarihçesi ve Bakımı Nasıldır

Halk arasında tavan penceresi olarak bilinen, sunroof araca hem estetik hem de fonksiyonel bir görüntü sağlayan önemli bir aksamdır. Elektrikle çalışan sistem tek bir dokunuşla ve kademeli bir şekilde açılıp kapanabilir.

Bir zamanlar arabanızda sunroof olması, lüks bir otomobil için zaten yüksek olan fiyatın daha da yüksek olması anlamına gelebilirdi. Sürekli değişen pazar talepleriyle birlikte, sunroof birçok otomobil alıcısı için sahip olunması gereken bir donanımdır. Bazılarına göre önemsiz gibi gelebilir, ancak çoğu kişi için lüks bir arabaya sahip olma konusunda olmazsa olmazdır.

Sunroof'un Kökeni

Açılır tavanların ilk tarihi 20. yüzyılın başlarına kadar uzanır. İlk otomobiller üzerleri tamamen açık olarak üretilirken zamanla tüm kabini çevreleyen metal tavana sahip sedan gövde tipi benimsenmeye başlanmıştır.

Modern zamanın Sunroofları

Her tür sunroofun temel düzeni aynıdır, tavana yerleştirilmiş renkli bir cam panel ve iç kısımdaki tavan döşemesiyle eşleşen bir güneşlik.

Sunroof Bakımı Nasıl Yapılır?

Sunroof bakımı sağlıklı bir kullanım için oldukça önemlidir. Bunun için düzenli aralıklarla bakımın yapılması gerekir. Aşağıda sunroof bakımının nasıl yapılması gerektiğine dair birkaç ipucu belirtilmiştir.

Sunroof’un tepe kısmı silinirken deterjan kullanılabilir, ancak amonyak içeren kimyasallardan kaçınmak gerekir.

Sunroof camı silindikten sonra açılarak kenarlardaki contaların nemli bir bezle silinmesi sağlanmalıdır. Bu sayede conta kenarlarında biriken tozları kaldırmış olursunuz ve suyun içeri sızmasını engellersiniz.

Sanroof açık haldeyken kızak bölümünde birikmiş olan kum ve tozlar fırça yardımı ile temizlenmelidir.

Eğer sunroof hiç çalışmıyorsa bu durumda sigortası atmış olabileceği gibi elektriksel birtakım sorunlarda yaşanmış olabilir. Böyle bir durumda sorunu kendiniz çözmeye çalışmak yerine profesyonel bir destek almanız mantıklı olacaktır. 

Sunrooflar başlangıçta belli bir model üzerinde üretilirken daha sonrasında aracın tavanının tamamını da kapsamıştır. Bugün görmüş olduğunuz cam tavanlı araçların büyük bir kısmı daha geniş bir sunroofa sahiptir. Buda hem sürücü hem de yolcu için daha konforlu bir sürüş ve keyifli bir yolculuk anlamın gelmektedir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.07.2021

Türk Ehliyetleri Yurtdışında Geçerli mi

22.12.2020

Arabanızı Bahara Hazırlamak İçin 5 İpucu

14.06.2023

Trafik Sigortası Yaptırmamanın Cezası Var mı

03.03.2021

SRC 2 Belgesini Kimler Alabilir