Stepnesi Olmayan Araç Muayeneden Geçer mi

ABONE OL
Stepnesi Olmayan Araç Muayeneden Geçer mi

Stepnesi olmayan bir aracın muayeneden geçip geçemeyeceği yanıtını vermeden önce stepne nedir? Bilmeyenler için bu sorunun yanıtını verelim.

Stepne Nedir?

Stepne halk arasında yedek lastik olarak tanımlanmaktadır. Aracın lastiklerinde meydana gelebilecek herhangi bir sorunda stepne devreye alınır ve araç beklemek zorunda kalmadan gideceği yere ulaşabilir. Yedek lastiklere her zaman ihtiyaç vardır. Bazen yoldan kaynaklanan bazen sürücüden bazen de aracın teknik donanımından kaynaklanan nedenlerden dolayı lastik patlayabilir ve bu durumda yedek lastiğin devreye alınması gerekir.

Her araçta stepne vardır,  ancak her araçta bulunduğu yer farklı olabilir. Genelde bagajın taban bölümünde kendisine ait ayrılmış yuva içerisinde bulunur. Gazla çalışan araçların bazılarında buraya depo konutluğu için yedek lastikler bagaj içerisinde boşta da bulundurulabilir.

Neticede yuvasında olsun ya da olmasın her aracın stepnesi olması gerekir. İşte bu da ister istemez stepnesiz bir aracın muayeneden geçip geçemeyeceğini merak ettirir.

Stepnesi Olmayan Araç Muayeneden Geçer mi?

Stepnenin yolda kalma halinde hayat kurtaran bir öneme sahip olması aracın muayene kontrolleri sırasında dikkat edilmesini gerektirir.  Ancak bu dikkat aracın muayeneden geçip geçemeyeceğini belirleyen bir durumdur. Günümüzde gelişen teknoloji lastikleri ve patlak lastiklerin onarım teknolojisini de geliştirmiş olduğundan dolayı stepnesi olmayan bir aracı ağır kusurlu yapmıyor. Yani aracınızda yedek lastiğiniz bulunmuyorsa bu durumda hafif kusurlu sayılacağından dolayı muayeneden geçme konusunda herhangi bir sorun yaşanmamaktadır.

Günümüzde patlamaz lastikler ve patlak lastikleri çok hızlı bir şekilde onarabilen kitlerin bulunuyor olması yedek lastikleri de ikinci plana atmıştır. Bundan sonraki süreçte lastik teknolojisi son nokta nereye kadar bilinmez ancak şu anlık yedek lastiği olmayan bir araç hafif kusurlu olarak muayeneden geçebilir.

Stepne Bulundurmamanın Cezası Var mı?

Günümüzde tüm araçlar yedek lastikle fabrikadan çıkmıyor. Dolayısıyla tasarruf olması açısından farklı yöntemlerin bulunması otomobillerde stepne bulundurulmasını da zorunluluk olmaktan çıkarmıştır. Yani polis denetlemesine girdiğinizde yedek lastiğinizin olmaması ceza yemenize neden olmaz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.02.2021

Rot Balans Ayarının Bozuk Olduğu Nasıl Anlaşılır

04.08.2022

Araçlarda Direksiyon Titremesi Neden Olur, Nasıl Geçer

19.07.2022

Osmangazi Sürücü Kursları – Osmangazi Ehliyet Kursları

26.01.2022

Akü Kutup Başı Neyle Temizlenir