Stajyer Ehliyetle Araç Nasıl Kullanılır

ABONE OL
Stajyer Ehliyetle Araç Nasıl Kullanılır

Stajyer ehliyet, daha ehliyetini yeni almış olan sürücülerin ehliyetlerine verilen isimdir.2018 yılında alınan karar sonucunda stajyer ehliyet konusu gündeme gelmiştir. Ehliyetini yeni almış olan ve trafikte de acemi sayılan sürücülerin ehliyetleri iki yıl boyunca stajyer olarak görülmektedir. Bu iki yıl içerisinde kişinin ceza puanının 75’ i geçmemesi gerekmektedir. Stajyer ehliyet sınıfında yer alan yeni ehliyet alan sürücüler belirlenen iki yıl içerisinde 75 ceza puanının üzerinde ceza alırlarsa ehliyetlerine el konulmaktadır.

Ehliyeti elinden alınan sürücü psikolojik bir teste tabi tutulduktan sonra bu testi geçmesine kanaat getirilirse tekrar ehliyeti kendisine verilmektedir. Bu nedenle ehliyetini yeni alan kişiler özellikle belirlenen bu iki yıllık acemilik sürecinde trafik kurallarına önemle uymalı ve bu konuda hassasiyet göstermelidir. Böylelikle bu süreçte hiçbir sıkıntı yaşanmamış olacaktır.

Ehliyetini yeni alan sürücüler 2018 yılında getirilen değişiklikten sonra acemi olarak görüldüğü için özellikle bu iki yıllık süre içerisinde kendisinden çok dikkatli olması ve trafik kurallarına uyması beklenmektedir. Trafik kazalarının yoğun olarak yaşandığı günümüzde bu kazaların sayısını azaltmak amacıyla böyle bir uygulama getirilmiştir.

Stajyer Ehliyet Sahiplerinin Aldığı Cezalar

Trafikte yer almak için ilk adımı atan sürücüler ehliyetlerini alır almaz daha yolun başında iken kurallara uyarak hareket etmeye alıştıkları takdirde daha sonraki dönemlerde de bu şekilde davranmaya ve kurallara uymaya özen göstereceklerdir. Nasıl ki bir işi ilk yaptığınızda düzene ve kurallara dikkat ederek yaptığınızda bundan sonraki işlerinizi de bu şekilde yapıyorsanız trafikte de aynı durum geçerlidir.

Özellikle stajyerlik döneminizde trafik kurallarına uymaya özen gösterirseniz bundan sonraki dönemlerde de bu şekilde davranmaya alışmış olacaksınız. Bu iki yıllık süreci ceza almadan geçirebildiği takdirde sürücüler daha sonra da ceza almadan araç sürmeye devam edeceklerdir.

Trafikte Ceza Gerektiren Durumlar Nelerdir?

20 ceza puanı gerektiren durumları şu şekilde sıralamak mümkündür.

  • İlk kez alkollü araç kullanırken yakalanmak
  • İkinci kez alkollü araç kullanırken yakalanmak
  • Yönetmeliğe aykırı plaka kullanmak
  • Trafiğe plakası olmadan çıkmak
  • Sahte olan bir plaka kullanmak
  • Yasak bölgede sollama yapmak
  • Kavşak kurallarına uymamak
  • Araç takip mesafesine uymamak

Stajyer sürücülerle ilgili bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.07.2021

Karavan Ehliyeti Nasıl Alınır - Karavan Ehliyeti Hangi Sınıftır

13.07.2020

Vidalı Plakalar Araç Muayenesinden Geçer mi

02.03.2021

F Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir

16.05.2022

Gaz Kelebek Sensörü Nedir? Ayarı Nasıl Yapılır