SRC 2 Belgesi Hangi Araçları Kullanır

ABONE OL
SRC 2 Belgesi Hangi Araçları Kullanır

SRC 2 belgesini almanın temel amacı aşağıda bahsedeceğimiz ticari araçları kullanabilmektir. Bu araçlar insan taşıdığından dolayı bu belgeye sahip olmayan kişilerin aşağıdaki araçları kullanabilmesi söz konusu değildir.

  • Minibüs,
  • Taksi,
  • Öğrenci servisi
  • Dolmuş,
  • Otobüs,
  • Personel Taşımacılığı

SRC 2 Sınav Süreci Nasıldır?

SRC 2 belgesine sahip olabilmek için toplamda 36 saatlik bir eğitim alınması gerekiyor. Bu eğitim sonrasında sıvara girilerek 70’in üzerinde puan alınması zorunludur. SRC 2 sınavı iki aşamalı bir şekilde yapılır. Birinci aşamada teorik dersler ikinci aşamada ise uygulama vardır.

Teorik sınavda toplamda 40 soru sorulur ve bu soruları cevaplayarak toplam 70 puan alınması gerekir. Yani doğru olarak 28 cevap vermeniz gerekir. Beklediğiniz gibi sınavdan başarılı bir puan alırsanız bu durumda uygulama sınavına giriyorsunuz. 

Uygulama sınavında 3 adet görsel sorusu sorulur. Bu 3 sorudan iki tanesini mutlaka doğru cevaplamanız gerekir. Eğer bu sınavdan da başarılı çıkarsanız bu durumda SRC belgesi almaya hak kazanmışsınız demektir.

Kimler SRC 2 Belgesi İçin Başvuruda Bulunabilir?

SRC 2 belgesine başvuruda bulunabilmek için aşağıdaki şartları yerine getirmiş olmanız gerekir.

  • Sağlık açısından hiçbir engelinizin olmaması gerekiyor,
  • Sabıka kaydınızın olmaması şart,
  • En az ilkokul mezunu olunması gerekiyor.

Kaç Çeşit SRC Belgesi Vardır?

Ticari araçları kullanan sürücülerden ehliyetlerinin yanı sıra kullandıkları araçlara göre ekstra belgeler talep edilebilir. Bu belgeler arasında bulunan SRC’ler toplamda 5 adet olarak belirlenmiştir. SRC 2 belgesi bunlardan yalnızca bir tanesidir. Kamyon, kamyonet, panelvan ya da çekici gibi çoğu araçlar SRC belgesi olmadan kullanılmaz. Bu nedenle her sürücü hangi alanda araç kullanmak istiyorsa ona göre SRC belgesini alması gerekir.

SRC belgesini alabilmenin de birtakım koşulları vardır. Örneğin yaş, ehliyetin türü gibi gereklilikler vardır.  

Neden SRC 2 Belgesi Alınmalıdır?

SRC 2 belgesini almak bazı iş alanlarındaki faaliyetlerde görev alabilmeyi kolaylaştırır. Örneğin SRC 2 belgesi yurtiçinde yolcu taşımak için gerekli olan bir belgedir. Bu sayede yolcu otobüsü ya da servis otobüsü kullanabilirsiniz.

SRC 2 belgesini almanın alt yaş sınırı olduğu gibi üst yaş sınırı da vardır. Buna göre 66 yaşından büyük olanlar SRC 2 belgesi alamazlar.

SRC belgesi hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.05.2021

Haftasonları Sürücü Kursları Açık mı

09.07.2020

Emisyon Ölçümü Nedir - Nasıl Yapılır

28.05.2021

Trafik Cezasını Nerede Yedim

06.01.2022

Seramik Kaplama Aracın Boyasına Zarar Verir mi