SRC 1 Hangi Amaçla Alınır

ABONE OL
SRC 1 Hangi Amaçla Alınır

SRC belgesi çeşitlerinden biri olan SRC 1, uluslararası yolcu taşımacılığı yapabilmek için alınması zorunlu olan belgedir. SRC 1 belgesini alan bir sürücü aynı zamanda SRC 2 belgesini de almış sayılır. Bunun için yurt içinde yolcu taşıyabilme hakkına sahip olur.

SRC 1 belgesini alabilmek için sürücünün en az 26 yaşında olması ve 66 yaşından gün almamış olması gerekir. Bu belge ile araç kullanacak olan sürücülerin Uluslararası çalışabileceğinden özellikle adli sicillerinin temiz olması gerekir. Silah, gümrük kaçakçılığı gibi bir suçtan daha önce hüküm giymişse bu durumda kayıt temiz çıkmayacağından dolayı belge verilmez.

SRC 1 Belgesi Nasıl Alınır?

Ehliyetinizi 2003 yılından önce almışsanız bu durumda dilekçeyle başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak ehliyetiniz 2003 yılı sonrasında alınmışsa bu durumda mutlaka eğitim ve sınava girmeniz gerekiyor. Dilekçe ile başvuru işleminiz esnasında sizden fotoğraf, kimlik belgesi ve ehliyetiniz istenecektir.

SRC 1 belgesini alabilmek için gireceğiniz sınavda size toplamda 50 adet soru sorulacaktır. Bu 50 adetlik sorudan 30 tanesini doğru olarak yanıtlamanız gerekiyor. Sınavdan geçebilmeniz için belirlenmiş olan puan sınırı ise 60’dır.

Sınavlar her yerde olmamak üzere belirlenmiş olan il merkezlerinde yapılır. Güncel fiyatlarında ise zaman zaman değişim olabilir. Sınav ücretini yatırdıktan sonra sınava girebilmek için hak kazanmış olursunuz. Tüm sürecin kontrollü gidebilmesi için yetkilendirilmiş olan bir kurs ile görüşmek en doğru çözüm olacaktır.

SRC 1 belgesi profesyonel sürücü olmasını gerektiren bir belge olduğundan dolayı yaş sınırı getirilmiştir. Buna göre sürücünün ehliyet aldıktan sonra uzun süre boyunca araç kullanmış olması bu tip araçları kullanabilmek içinde kolaylık sağlayacaktır.

Uluslararası alanda araç kullanmanın birtakım zorunluluğu vardır. Çünkü bizim ülkemizde uyulması gereken bazı kurallar yurt dışında olmadığı gibi onlarda olmayan kurallarda bizde olmayabilir. Bu nedenle sadece SRC belgesini almak değil başka bir ülkede araç kullanabilecek kadar da deneyiminizin olması gerekir.

SRC belgesi alınmak istenmesinin en önemli nedeni para kazanabilmektir. Doğal olarak bu belgeye sahip olduktan sonra iş alanınızı daha genişletmiş olursunuz.

SRC belgesi hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.07.2021

Yaz Sıcakları Aracınızı Nasıl Etkileyebilir

09.07.2021

Dizel Partikül Filtresi Nedir, Dizel Partikül Filtresinin Görevi Nelerdir

19.11.2020

İkinci El Araba Parçaları Güvenilir mi

04.11.2020

El Konulan Ehliyeti Geri Alma İşlemleri Nasıldır