Spor Lastiklerle Standart Lastikler Arasındaki Fark Nedir

ABONE OL
Spor Lastiklerle Standart Lastikler Arasındaki Fark Nedir

Spor lastikler veya diğer adıyla performans lastikleri, çeşitli açılardan standart lastiklerden farklıdır. Pistte bir spor arabaya bakarsanız, bu farkı açıkça görebilirsiniz. Size kendi aracınızda bu tarz bir lastik kullandığınızda gördüğünüz o yarış arabası lastikleriyle aynı özelliklerde bir lastik sahibi olursunuz.

Peki, spor lastiklerin piyasadaki diğer lastik türlerinden farkının ne olduğunu hiç düşündünüz mü? Eğer soruya yanıtınız evet ise makalemizi okumaya devam etmelisiniz.

Sırt Deseni

Spor lastikler, çok yönlü sırt desenlerine sahiptir. En önemli özellikleri tekerleklerinizi döndürmeden hızlanmanıza yardımcı olmasıdır. Standart otomobil lastikleri ise hibrit sırt desenine sahiptir. Üzerinde ıslak veya karlı asfaltta yol tutuşu ile hızlanmayı dengeleyen sırtlar veya oluklar olabilir. Bu yoğun kılcal kanallar çekişi performansla dengeler.

Spor lastikler ince dişlere sahiptir. Yani baktığınızda yazlık lastiklere benzerler. Asgari sırt ve yumuşak kauçuğa sahip olmalarına karşın yasal olarak kullanılmasında herhangi bir sorun yoktur. Bu özelliği virajlarda dengenizi korumanıza da yardımcı olur.

Tüm lastikler kauçuktan yapılmıştır. Ancak malzemenin tutarlılığı değişebilir. Yarış arabası lastiklerinde yumuşak ve yapışkan kauçuk bulunur, böylece zemini daha iyi kavrar.  Yarış arabası için bu tür lastikler harika bir deneyim sağlayabilir, fakat çok çabuk aşınır.  

Sonuç olarak hızlı fren yapmanıza veya altı saniyeden daha kısa sürede 0'dan 60'a ulaşmanıza yardımcı olur, ancak spor lastiklerin kullanılmadan önce ısınması gerekir.

Bir lastiğin ömrü ne kadardır?

Bir lastiğin ömrünü anlatırken net bir zaman söylemek mümkün değildir. Çünkü lastiğin ömrünü belirleyecek olan en önemli faktör kullanıcıdır. Kullanıcı aracı iklim ve yol koşullarına göre kullandığında lastiğin ömrünü de uzatmış olur.

5 Yıllık Lastikler

Lastikler kullanılsa da ve kullanılmasa da belli bir süre sonra değişim gerektir. 5 yıl sonunda bu zamanın belirlenmesi için lastiklerin incelenmesi gerekir.

10 Yıllık Lastikler

Lastikler üretim tarihinden 10 yıl sonrasında miadını tamamlar ve değiştirilmesi gerekir.

Düzgün bakım lastiğin ömrünü uzatır

Otomobillerin lastikleri mutlaka uygun hava basıncıyla doldurulması gerekir. Zaman içerisinde sırt aşınması gibi durumlarında olup olmadığının kontrol edilmesinde fayda vardır.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.05.2021

Tam Kapanmada Ehliyet ve Direksiyon Sınavları Yapılacak mı

07.10.2021

TÜVTÜRK Araç Muayene Randevusu Nasıl Alınır

20.01.2021

V Kayışı Nedir, Ne İşe Yarar

31.12.2020

Araç Tescil İşlemlerinde İstenen Belgeler