Soğuk Havalarda Araba Nasıl Çalıştırılır

ABONE OL
Soğuk Havalarda Araba Nasıl Çalıştırılır

Soğuk insanı sıcak yatağından kaldırmaya erindirecek etkiye sahipken, sabah işe gitmek için evden çıkıp aracınızı doğrudan çalıştırıp hareket etmek acaba ne kadar doğru olur? Bu makalemizde havaları soğumasıyla birlikte internette en çok aratılan kelimeler arasında bulunan soğuk havalarda araba nasıl çalıştırılır? Detaylı bir şekilde anlatılmıştır.

Otomobiller soğuk havalarda 3 nedenden dolayı çalışmak için bir mücadele içerisine girer. 

  1. Soğuk hava, yağın kalınlaşmasına neden olur, bu da sürtünmeyi artırır ve motorun dönmesini zorlaştırır.
  2. Soğuk, akünün ürettiği kimyasal reaksiyonu etkiler ve güç çıkışını azaltır.
  3. Nadir de olsa, zaten ince olan yakıt hatlarında nem varsa, donarak tıkanmaya neden olabilir ve motorun çalışmasını engelleyebilir.

Soğukta Araba Nasıl Başlatılır

Radyo, farlar, ısıtıcı ve hatta telefon şarj cihazınız dahil tüm elektrikli aksesuarlar akünün gücünü tüketir. Arabanızı çalıştırmadan önce bunları kapatarak, akünüze motoru çalıştırmak için ihtiyaç duyabileceği ekstra gücü verirsiniz. Çalıştırıldıktan sonra, akünün boşalması riskini azaltmak için herhangi bir aksesuarı kullanmadan önce alternatörün şarj olması için motorun çalışmasına izin verin.

Soğuk havanın akü performansı üzerinde etkisi vardır. Gevşek veya aşınmış bağlantılar akünün güç üretimini azaltabilir. Korozyon belirtileri tespit ederseniz, alanı yumuşak bir bez veya diş fırçası ile temizleyin. Temizledikten sonra, kabloların ve kelepçelerin sıkı olduğundan emin olun. Gevşek kablolar, akımın doğru akıştan gelmesini engeller.

Doğru Motor Yağını Kullanın

Motor arabayı çalıştırmayı denediğinizde zorlanıyor mu? Yağınızı kontrol edin. Düşük yağ oranı, yağın motordan akmasını engelleyebilir.

Deponuzu Doldurun

Yakıt hatlarındaki nem donma nedeniyle tıkanmalara neden olsa da, yakıt o kadar kolay donmaz. Aslında benzin, donma sıcaklıklarında bile likiditesini koruyabilmektedir. Dolu gaz depoları, yakıt hatlarını donmaya daha dayanıklı hale getirir.

Arabanızı Isıtmak

Geçmişte, eski arabaların ısınmaya ihtiyacı vardı. Bunun nedeni, çoğu aracın karbüratörlü motorlarla donatılmış olmasıdır. Artık modern araçların çoğu yanıcı motorlar kullandığından, arabanızı sabah ısıtmak gereksizdir. Yani sabah soğukta olsa arabanızı çalıştırıp ısınmasını beklemek yakıt sarfından başka bir şey değildir.

Son olarak bir tüyo verelim. Arabanızı çalıştırdıktan sonra beşe kadar sayın ve sonra hareket edin.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.07.2022

Elektrikli Otomobillere Ek Gümrük Vergisi Geldi

29.03.2021

Araçtan Yola Çöp Atmanın Cezası 2021

24.02.2021

Fahri Trafik Müfettişi Nedir? Keyfi Ceza Yazabilir mi

08.11.2021

Eski E Sınıfı Ehliyet Şimdi Ne Oldu