SMS’le Araç Sorgulama Nasıl Yapılır

ABONE OL
SMS ile Araç Sorgulama Nasıl Yapılır

Teknoloji geliştikçe tüm sektörler bu gelişim ve değişime ayak uydurmaya çalışıyor. Bunlardan bir tanesi de otomotiv sektörü. Üretici firmalar araçların tasarımından tutun da performansının artışına kadar pek çok yenilik getirse de vatandaşlarda günlük yaşamları içerisine bu teknolojiyi adapte etmeye çalışıyorlar.

Eskiden otomobil alırken yapılması gereken şey aracı iyi bir ustaya kontrol ettirmekti. Dolayısıyla ustanın vereceği bilgiler doğrultusunda aracı alır ya da almazdınız. Günümüzde bu halen mümkün olsa da artık ekspertiz hizmeti ve SMS sorgulama yöntemi gibi gelişimler daha fazla tercih edilmeye başlandı. İkinci el araç alacak bir kişi beğendiği aracın bilgilerini girerek SMS attığında araçla ilgili tüm detaylı bilgilere sahip olabilir. Bunun için yapılması gereken bazı işlemler var. İşlemlerin her biri farklı amaca hizmet eder, doğal olarak siz ne konuda bilgi almak istiyorsanız SMS numarasını ona göre girmeniz gerekir.

Aşağıda alacağınız araçla ilgili öğrenmek istediğiniz bilgilere dair SMS sorgulama şekilleri yer almaktadır.

Hasar Geçmişi Sorgulama

Satın alacağınız aracın hasarlı olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız hasar geçmişi sorgulaması yapabilirsiniz. Bunun için aracın plakasını yazarak 5664’e mesaj göndermeniz yeterli olacaktır.

Diğer sorgulama şekilleri ise aşağıdaki gibidir.

  • Şasi No ile sorgulama: HASAR S VF35CWJZE1K515615
  • Motor No ile sorgulama: HASAR M MT34535353

Kaza Bilgisi Sorgulama

Otomobil kullanmanın riskli olduğunu herkes bilir. Dolayısıyla satın aldığınız ya da alacağınız araçla beklemediğiniz anda kaza ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Kaza olası sürüş teknikleri içerisinde yer alan bir durum, lakin kazanın boyutu burada oldukça önemlidir. Eğer siz satın alacağınız aracın kazasının olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız yapmanız gereken şey KAZA yazarak, boşluk bırakıp, aracın plakasını yazıp, 5664’e SMS göndermek olmalıdır. Bu işlem sonrasında kazaya karışanların kusur oranları ve kaza maliyeti cebinize gelecektir.

Poliçe Bilgisi Sorgulama

Araçla ilgili SMS’le alabileceğiniz pek çok bilgi vardır. Bunlardan bir tanesi de trafik ve kasko sigortasıdır. TRAFIK ya da KASKO yazıp, boşluk bırakarak, plakayı, 5664’e mesaj gönderdiğinizde aracın sigorta poliçelerinin olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.04.2022

Patnos Sürücü Kursları - Patnos Ehliyet Kursları

24.07.2020

Yedek Parçası En Ucuz Arabalar

11.11.2022

Eskişehir Mahmudiye Sürücü Kursları – Mahmudiye Ehliyet Kursları

02.03.2023

Araç Sigortası ve Kasko Deprem Zararını Karşılar mı 2023