Sivas Sürücü ve Ehliyet Kursları

ABONE OL
Sivas Sürücü ve Ehliyet Kursları

Sivas Türkiye’nin birçok şehrinde nüfusu olan şehirlerin başında geliyor. Özellikle büyükşehirlerde her 5 kişiden birisinin mutlaka Sivaslı olduğunu düşündüğümüzde özel bir yer olarak bahsetmek mantıklı olacaktır.

Günün birinde yolu Sivas’tan geçecek ya da tatil için Sivas’a gideceklerin mutlaka görmeleri gereken bazı yerler vardır.

Yüzölçümü olarak Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri olan Sivas tarihi açıdan da oldukça kıymetlidir. Bugün birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan şehir, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde büyük görevler üstlenmiştir.

Şehirde birçok tarihi eseri görmek mümkün, özellikle kaplıcalar konusunda adından çok fazla söz ettirmiştir.  

Sivas’ta Gezilecek Yerler

Sivas’ta görülmesi gereken ilk yer kent meydanıdır. Birçok tarihi yapı kent meydanı etrafından toplanmış. Milli mücadele yıllarında karargah olarak kullanılan tarihi yapı kent merkezinde bulunuyor. Karargah karşısında ise gezebileceğiniz Çifte Minareli Medrese, Buruciye Medresesi, Şifaiye Medresesi ve Kale Cami mevcut.

Divriği Ulu Cami

Selçuklular döneminde yapılmış olan cami, taş işçiliği ile ön plana çıkmıştır. Mayıs ve Eylül aylarında caminin kapılarından sızan ışık gölge oluşturarak dikkat çeker. Bu gölgeler bakıldığında kuran okuyan bir siluet şeklindedir.

Eğri Köprü

Selçuklular tarafından 12.YY’da yapılmış olan köprü, 5 metre yüksekliğinde ve 180 metre uzunluğundadır. Köprünün yarısından fazlası 130 derece eğimli olduğundan dolayı eğri köprü olarak bilinir. 9000 yıldır ayakta kalmayı başlarmış olan bu köprü bu zamana kadar hiç yenileme almamıştır.

Gökpınar Gölü

Sivas Gürün’de bulunan Gökpınar gölü, doğa manzarasını içinize kadar hissedeceğiniz bir konumdadır. 20 metre derinliği olan göl berrak bir suya sahiptir.

Sivas Sürücü Kursu

Sivas yüzölçümünün yanı sıra kalabalık insanların yaşadığı bir şehirdir. Sivas sürücü kursu seçmek isteyen kişiler için şehirde birçok sürücü kursu bulunmaktadır. Ehliyet almak isteyen bir sürücü adayı öncelikle ehliyet kursu kaydını yaptırmalı ve bu kursta alacağı eğitim sonrasında gireceği sınavla bu başarısını ortaya çıkarmalıdır. Ehliyet 70 puanın üzerinde bir rakam alan sürücülere verilen belgedir.

Sivas ehliyet kursları içerisinde size fayda sağlayabilecek bir kurs için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.02.2021

Baskı Balata Nedir, Ne İşe Yarar

30.03.2020

Trafik Adabı Dersi

30.03.2020

Kaybedilen Ehliyet Nasıl Yeniden Çıkarılır

05.01.2021

Sunroof Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır