Şırnak Sürücü ve Ehliyet Kursları

ABONE OL
Şırnak Sürücü ve Ehliyet Kursları

Irak ve Suriye sınırında bulunan Şırnak, karasal iklime sahip olan şehirlerimizdendir. İnsanlığın ikinci beşiği olarak kabul edilmiş olan Şırnak’ta gezilmesi ve görülmesi gereken birçok yer vardır. Özellikle batıdan geliyorsanız farklı bir kültüre sahip olduğu için buradayken kendinizi hem yabancı hem de insanların sıcakkanlı karşılamalarından dolayı farklı hissedebilirsiniz. 

Şırnak meşe ormanlarıyla kaplı olan bir ilimizdir. Şehirde % 35 oranında meşe ağaçlarını görmek mümkün. Kavak ve söğüt gibi ağaçlarda şehrin yeşilliğine katkıda bulunur. Meyve olarak armut, antepfıstığı, elma ceviz ve kayısı ağaçlarının bol olduğu şehirde arazinin % 30’ u çayır ve meradır.

Şırnak’ta yabani hayat genelde kuşlardan oluşur. En çok görülen hayvan türleri leylekler, güvercinler, kumrular, keklik ve herkesin merakını çeken ebabil kuşudur. 

Dağları ve dereleriyle gezilip görülecek yerler arasında olan Şırnak’ın ilçelerine yakından baktığımızda dikkat çeken hususlar şöyledir.

Beytüşşebap

Beytüşşebap, dağlık ve engebeli bir arazide kurulmuştur. Şehrin merkezine 120 km’lik bir mesafede bulunan ilçe deniz seviyesinden yaklaşık olarak 650 metre yüksektedir. Karasal iklimin hüküm sürdüğü ilçede yazları sıcak ve kurak kışları soğuk ve yağışlıdır.

Cizre

Cizre’yi bilmeyenler bile adını haberlerde çok kez duymuştur. Suriye’ye komşu olmasıyla bilinen ilçe şehir merkezine yaklaşık olarak 45 km’lik bir mesafede yer alır. Cizre’de yaz aylarında sıcaklıkların 60 dereceye kadar çıktığı görülmüştür. 

Güçlükonak

Engebeli bir arazide bulunan Güçlükonak, Dicle ve Ruyısur çayı tarafından sulanmaktadır. Dargeçit ve İdil ilçelerine sınır olan ilçe şehir merkezine 70 km’lik bir mesafede bulunur. Bitki örtüsü konusunda zenginlik göstermeyen ilçede meşe ağaçları sık görülür. 

İdil

Şırnak denildiği zaman İdil ilçesinden bahsetmeden geçmek olmaz. Merkeze 75 km uzakta bulunan ilçe, Hıristiyanların yaşamaya başladığı ikinci yer konumundadır ve bunun içinde tarihsel olarak önemlidir.

Şırnak Sürücü Kursları

Şırnak küçük ve dağlık olmasına karşın, Şırnak sürücü kursları şehirde birçok bölgede hizmet vermektedir. Doğu Anadolu bölgesinde önemli bir yere sahip olan taşımacılık için ehliyet kursu kaydını yaptıran sürücü kursu adayları öncelikli olarak ehliyetlerini almak için bu kurslardan herhangi birisine giderek kayıt işlemlerini yaptırır ve bunun içinde iyi bir kurs bulmak önemlidir.

Şırnak ehliyet kursları konusunda https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.02.2024

Hararet Yapan Araç Zarar Görür mü

02.06.2021

Farlar Nasıl Kullanılır

21.05.2020

Sürücü Kursu Fiyatları 2020 - Ehliyet Fiyatları 2020

29.04.2020

Edirne Sürücü ve Ehliyet Kursları