Şirketler İçin Yıllık Araç Kiralama Avantajlı mı

ABONE OL
Şirketler İçin Yıllık Araç Kiralama Avantajlı mı

Küçük ya da büyük ticari bir işletmeye sahipseniz bir ticari araca ihtiyacınız mutlaka olacaktır. Çünkü araç işlerin düzenli bir şekilde yürütülmesi, takip edilmesi ve müşteri memnuniyeti için önemli bir ihtiyaçtır. İşletmeler ticari araçları tercihe bağlı olarak ister kendi bünyelerinde bulundurabilir isterlerse dışarıdan kiralama yöntemine gidebilir. Kiralama işlemi tek bir araç için olabileceği gibi işin büyüklüğüne göre filo şeklinde de olabilir. Kiralanacak olan araç sayısı ne olursa olsun şirketler araç kiralama yöntemiyle bazı avantajlara sahip olacaklardır.

Şirkete Araç Kiralamanın Avantajları

Araç kiralamak şirketler için pek çok avantaj sunar. Araç kiralama şirketlerinden istediğiniz model ve seçeneği kiralama şansınız bulunur. Araç kiralamada araca ne kadar süre ihtiyacınız varsa o süre için kiralarsınız. Ayrıca aracın bakımı, sigortası, vergi işlemleri, kaskosu gibi konularla uğraşmanıza gerek kalmaz. Acil durumlarda ise yol yardımı veya yeni araç gibi konularda hızlı destek seçeneği sunar.

Vergi Ödeme Zorunluluğundan Kurtulursunuz

Şirketler araç yenilemek istediğinde araçlarını ikinci el fiyatına elden çıkarmak durumundadır. Ancak araç kiralama işleminde araç alım satım gibi bir durum söz konusu değildir. Firmalar filo kiralayarak vergi ödeme zorunluluğundan ve araç değerinin düşme riskinden kurtulmuş olur. Filo kiralamada vergilendirme söz konusu değildir. Araç kiralamada istediğiniz durumlarda aracı değiştirebilirsiniz. Ayrıca alt veya üst modele rahatlıkla geçebilir, otomatik veya manuel araçlardan uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Filo kiralamada motorlu taşıtlar vergisi kiralama bedelinin içerisindedir. Bu sayede motorlu taşıtlar vergisi bedeli de gider kısmında fiyatlandırılır. KDV’de yer aldığı gibi araç muayenesi, araç bandrolü gibi vergi bazlı ödemeler filo kiralama durumunda gider olarak yer alır. Bu sayede vergiden düşülebilir.

Sigorta İşlemleriyle Uğraşmazsınız

Araç kiralama durumunda aracın zorunlu trafik sigortası ve diğer sigortalama işlemleri araç kiralama firması tarafından yapılır. Kiralanan araç ile kaza yaptığınız takdirde araç tamir edilene kadar başka araç tahsis edilir. Bu süreçte araç probleminiz ortadan kalkmış olur.

İşletme Giderlerinizi Düşürürsünüz

Günümüzde pek çok şirket artık kendi bünyelerinde araç bulundurup paralarını bağlamaktan ziyade kiralama yöntemini tercih etmektedir. Bu sayede gereksiz maliyetlerden kurtulmuş olurlar. aracın yıllık bakımını göz

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/  adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.06.2021

Ehliyetsiz Araç Kullanmanın Cezası Ne Kadar? 2022

11.01.2022

Araç Satışında Noter Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

02.03.2021

G Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir

17.02.2021

Direksiyon Eğitmeni Nasıl Olunur