Sınavsız Ehliyet Alınabilir mi? Sınavsız Ehliyet Dolandırıcılığı

ABONE OL
Sınavsız Ehliyet Alınabilir mi - Sınavsız Ehliyet Dolandırıcılığı

Ehliyeti olmayan kişileri hedefleyen yeni bir dolandırıcılık türü ortaya çıktı! Bu dolandırıcılık yönteminde ehliyeti olmayan veya ehliyet sınavına girmek için son hakkı kalmış kişiler hedef haline gelmiştir. Sosyal medya platformları üzerinden sahte profiller oluşturarak sınavsız ehliyet verdiğini ileri süren hesaplara yakından bakalım.

Akaryakıt ve otomobil fiyatlarında yaşanan artıştan sonra artan ehliyet fiyatları, kursları ve ehliyet almak isteyen vatandaşları zor duruma soktu. Bu durumu fırsat bilen dolandırıcılar ise sosyal medya mecraları üzerinden harekete geçti. Sınavsız ehliyet dolandırıcılığı olarak adlandırılan bu yöntem ile dolandırıcılar, ehliyeti bulunmayan kişileri hedef haline getirerek belirli bir ücret karşılığında sınavsız olarak ehliyet verebileceklerini vadetmektedir. Sınava girmeden ehliyet alabileceklerine inanan insanlar dolandırıcıların tuzağına düşmektedir.

Sosyal medya mecralarında sınavı geçmekte zorlanan ya da sınava girmeden ehliyet almak isteyen kişilere belli bir ücret karşılığında, sınavsız şekilde ehliyet verdiğini iddia eden hesaplar ortaya çıkmaya başladı. Sınavsız para ile ehliyet veren yerler olarak ehliyet almak isteyen kişiler arasında hızla yayılmaya başladı.

Sosyal medya platformlarındaki bu sahte hesapların vaatlerine inanarak ehliyet sahibi olmak isteyen kişiler paralarından olmaktadır. Aynı zamanda sınavsız parayla ehliyet almak isteyenler paralarından olmalarının yanı sıra daha büyük sorunlarla karşılaşabilir.

Dolandırıcılar sosyal medya hesaplarından yayınladıkları görseller ile bu sınavsız para ile ehliyet alma işleminin tamamen güvenilir, yasal ve e-devlet onaylı olduğunu ileri sürmektedir. Aynı zamanda bu hesaplar üzerinde kullanıcıları, bu yönteme ikna edebilmek için çeşitli yazışmalar ve daha önce verdiklerini iddia ettikleri ehliyetlerin fotoğrafları paylaşılmaktadır.

Yurt içi kaynaklı olduğu tahmin edilen bu dolandırıcılık yöntemi ile dolandırılma riski dolayısıyla paranızı ve ehliyet sahibi olduğunuzda canınızı ve diğer insanların canını tehlikeye atmış olursunuz.

Sınavsız Ehliyet Almak Mümkün mü?

Uzmanlara göre, sınavsız ehliyet konusu tam anlamıyla bir dolandırıcılık yöntemidir. Bu yöntemle yasal yollardan kesinlikle ehliyet alınamaz. Bu tür sınavsız ehliyet yöntemlerine başvurmak veya bu tarz bir işin içinde olmak Türk Ceza Kanunu’na göre büyük bir suç teşkil etmektedir. Daha önce bu yöntemle ehliyet almış kişiler hakkında açılan davalarda kişilere büyük cezalar verilmiştir.

Yasal yollardan sağlıklı bir biçimde sürücü ehliyeti alabilmek için kişilerin onaylı bir sürücü kursuna yazılması ve sınava girmesi şarttır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.04.2023

Vinç Operatörü Ehliyeti Nasıl Alınır

07.09.2020

Benzin Kokusu Elden Nasıl Çıkar

05.10.2021

Otomobil Merkezi Kilit Sistemi Nedir

23.06.2022

Ehliyet Ne Kadar Sürede Alınır, Ehliyet Kaç Günde Gelir